Afgelopen twee weken is er op de basisscholen Montessorischool Elzeneind, De Fonkeling en John F. Kennedy gestart met het Fitlesprogramma “Lekker in je vel!” Deze eerste twee weken stonden in het teken van het afnemen van de fittesten. De fittesten bestaan uit een viertal motorische testen en een BMI-test (lengte-gewicht verhouding).

Samen met studenten van Hogeschool Fontys hebben de vakdocenten bij alle leerlingen de testen afgenomen. Wat is het leuk om de reacties van de kinderen op de fittesten te zien. Sommige kinderen vinden het heel spannend, terwijl anderen meteen vol zelfvertrouwen komen vertellen dat ze alles al kunnen. Maar het vooral leuk is het om te merken dat iedereen plezier heeft tijdens het uitvoeren van de testen. Iedereen doet zijn/haar stinkende best om te laten zien wat ze allemaal in huis hebben. En natuurlijk doet iedereen het goed!

Sommige leerlingen stuiteren ontzettend goed, weer anderen hebben een ontzettend goede balans. Al deze uitkomsten zullen we de komende periode gaan uitwerken in een individueel rapport. Dit rapport zal tijdens de fitgesprekken, met als insteek ‘Hoe zit het kind in zijn/haar vel’, toegelicht worden. Deze fitgesprekken zullen later in het jaar plaatsvinden, aansluitend bij de oudergesprekken van de school zelf.

Vooralsnog is alles prima verlopen en kijken we met plezier terug op de afgelopen twee weken van testen!