SEC gaat op bezoek bij basisscholen om Try-out Sports te presenteren.

De 14e editie van de Nationale Sportweek vindt plaats van 9 tot en met 17 september. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. In de gemeente Oss organiseert het Sport Expertise Centrum (SEC) al jarenlang Try-out Sports om sport te promoten. In de Nationale Sportweek gaan de combinatiefunctionarissen van SEC op bezoek bij alle basisscholen in de gemeente Oss het ruime cursusaanbod van Try-out Sports te presenteren. Dit schooljaar kunnen de basisscholieren dankzij dit project kiezen uit ruim 45 verschillende cursussen. Een cursus bestaat uit minimaal 4 lessen en kost slechts 10 euro per deelnemer.

 

Wat is de Nationale Sportweek?

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek valt samen met het moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw open zetten; het sportseizoen gaat weer beginnen. Daarom vieren we tijdens de Sportweek in september in heel Nederland de start van het nieuwe sportseizoen! Tijdens de week openen honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren en verzorgen ze sportclinics, toernooien en demonstraties. Meer informatie is te vinden op: www.sport.nl/sportweek.

 

Wat is Try-out Sports?

Try-out Sports wordt al jaren georganiseerd door het SEC in samenwerking met de verenigingen en andere sportaanbieders. Vroeger werd dit project ‘schoolsport’ genoemd. De verenigingen verzorgen kennismakingscursussen en het SEC zorgt voor de promotie, communicatie en administratie van alle inschrijvingen. Het doel is om zoveel mogelijk Osse basisscholieren kennis te laten maken met verschillende sporten om zo te ontdekken wat ze leuk vinden. Vorig jaar hebben ruim 700 basisscholieren meegedaan aan een of meerdere cursussen.

 

Combinatiefunctionarissen bezoeken basisscholen

Vanaf maandag 11 september gaan de combinatiefunctionarissen van het SEC op bezoek bij alle basisscholen in de gemeente Oss om te vertellen over Try-out Sports. Alle kinderen krijgen dan ook een promotieposter met daarop het volledige cursusaanbod. Het volledige cursusaanbod is ook te bekijken op www.sportinoss.nl.

Samen met hun ouders kunnen de kinderen thuis een keuze maken voor een of meerdere cursussen. Een cursus bestaat uit minimaal 4 lessen en kost slechts 10 euro per deelnemer. Inschrijven mogelijk vanaf maandag 25 september om 16.00 uur. De eerste cursussen worden gegeven vanaf maandag 9 oktober.

Via onze facebookpagina www.facebook.com/sportinoss  kunnen kinderen en ouders op de hoogte blijven van alle nieuwtjes over Try-out Sports. Wij delen op deze pagina de leukste foto’s en filmpjes van verschillende cursussen.