Weet u het nog? Op vrijdag 15 september 2017 werden maar liefst 2475 penalty’s genomen op de velden van SV TOP in Oss. Hiermee verbrak de Zwaluwen Jeugd Actie het oude record van 2252 penalty’s van Hearts Football Club uit Zuid Afrika (Port Elizabeth). Timo Graver van het Nederlands Amputatieteam nam de record brekende penalty.

Afgelopen weekend maakte Guinness World Records officieel melding van dit wereld record op haar website : www.guinnessworldrecords.com/world-records/most-consecutive-football-(soccer)-penalty-kicks. Waarmee de Zwaluwen Jeugd Actie nu officieel wereldrecord houder aaneengesloten penalty schieten is.

Het evenement gaf precies weer waar de Zwaluwen Jeugd Actie voor staat: Ruim 2000 enthousiaste jongeren die samen met vertegenwoordigers van het G-voetbal, Amputatievoetbal en CP-voetbal uit heel Nederland een heerlijke voetbaldag beleefden met een prachtig wereldrecord als toetje.

Doel van dit evenement was om aandacht te vragen voor de Zwaluwen Jeugd Actie en hiermee voor alle soorten van passend voetbal in Nederland.  Want voetbal is voor iedereen.