Programma JOGG themaweek bekend

JOGG Thema week: Oss drinkt water, van 10 tot 14 december.
Van 10 tot 14 december 2018 vindt de JOGG themaweek ‘Oss drinkt water’ plaats in Oss. Zo zullen er verschillende initiatieven met ‘water drinken’ naar voren komen en zal hier aandacht aan besteed worden. Hierover een overzicht van de activiteiten:

‘Nieuwe’ Waterdrinkschool & Watertappunten
Gemeente Oss – De Nicolaasschool – Brabantwater – Jongeren Op Gezond Gewicht – Sport Expertise Centrum
In de gemeente Oss zijn op dit moment 13 watertappunten en er zal nog een 14e watertappunt gerealiseerd worden in 2019. Dit is iets waar we erg trots op zijn en we stimuleren dan ook het water drinken in heel Oss. De Nicolaasschool geeft hierbij het goede voorbeeld. Zij stappen over op DrinkWater bidons om zo water drinken te stimuleren op school. Zo heeft elk kind de mogelijkheid om de gezonde keus te maken en water te drinken. De kinderen zullen samen met wethouder Thijs van Kessel en Brabant Water symbolisch de eerste bidon vullen om zo de aftrap te verzorgen.

Jongerencentrum ‘t Honk drinkt water
Ons Welzijn – Jongeren Op Gezond Gewicht
Alle bestaande activiteiten zullen tijdens deze week in het teken staan van water drinken. Zo zullen verschillende doelgroepen aan de slag gaan met de water drink quiz en zijn er leuke DrinkWater gadgets voor ouders en kinderen.

Denk jij er over om ook met je basisschool de gezonde keus te maken, probeer het gratis actiepakket!
Sport Expertise Centrum – Jongeren Op Gezond Gewicht
Tijdens de ‘Oss drinkt water’ week besteden de combinatiefunctionarissen van het Sport Expertise Centrum aandacht aan water drinken tijdens hun les. Uiteraard heb we met Jongeren Op Gezond Gewicht hier ook een leuke actie bij, namelijk een gratis DrinkWater pakket voor jouw school. Met dit DrinkWater pakket kan jouw school met een klas proef draaien. Wil jij met jouw school gaan water drinken of ben je benieuwd wat dit inhoudt dan kun je dit pakket gratis bestellen. De JOGG-regisseur komt dit dan op jouw school afleveren en gaat hierover met je in gesprek hierover. Ook als je al WaterDrink school bent kun je je hiervoor aanmelden. Dit is geheel gratis! Let op, er zijn maar 5 DrinkWater pakketten beschikbaar. Deze worden op basis van binnenkomst van aanmelding uitgereikt. Je kan jezelf aanmelden via: Mart@sport-expertise-centrum.nl.

Centrum Jeugd en Gezin vraagt aandacht voor water drinken
Centrum Jeugd en Gezin – GGD – Jongeren Op Gezond Gewicht
Op de consultatiebureaus Anton Jurgenshuis en Ussen zal extra aandacht worden geven aan water drinken. Het is belangrijk dat ouders hiervan bewust worden en dit in de toekomst kunnen overbrengen op het kind. Zo zullen de ouders een informatiefolder meekrijgen en zijn er leuke water DrinkWater gadgets voor ouders en kinderen.