JOGG-week

Het Sport Expertise Centrum organiseert van zaterdag 7 oktober tot en met vrijdag 13 oktober de JOGG-Week. Tijdens deze vijfde editie van de JOGG-Week wordt er in samenwerking met diverse partners middels diverse activiteiten het belang van gezonde voeding in combinatie met sport en bewegen nóg beter onder de aandacht gebracht bij de jongeren 0-19 jaar. De thema’s Oss Drinkt water, Oss snoept gezond en Oss beweegt gratis staan centraal tijdens de JOGG-Week.

Zaterdag 7 oktober

Om kinderen bewust te maken dat eerlijk, gezond en lekker voedsel om de hoek verbouwd wordt en omdat samen koken gezellig, gezond en leuk is organiseert Agrifood Capital samen met de gemeente Oss en het Sport Expertise Centrum de leukste regionale kookwedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8: Keukenbazen! Op zaterdag 7 oktober is de finale, de Mega Live Kookbattle! Het winnende team wint een meeloopdag met een sterrenkok in een sterrenrestaurant! De burgemeester uit de winnende gemeente mag zich een jaar lang ‘Smaak Burgemeester van Nederland’ noemen.

Je kunt je aanmelden voor Keukenbazen tot en met 24 september 2017 via www.keukenbazen.nl.

Maandag 9 oktober

09.00 uur: start Battle Fitste School voor het basisonderwijs

Tijdens de JOGG-Week worden alle basisscholen in de gemeente Oss uitgedaagd om mee te doen aan de Battle Fitste School. De Battle Fitste School bestaat uit een dagelijkse portie bewegen of bewust bezig zijn met een gezonde leefstijl. Door middel van een interactief programma bewegen de leerlingen door de week heen naar de Fitste School van Oss!

Basisscholen uit de gemeente Oss, doen jullie (weer) mee?Je ontvangt na aanmelding van ons een handboek met opdrachten voor de hele week. Het enige wat jullie hoeven te doen is dagelijks een foto of video te plaatsen op Twitter en ons daarin te taggen! De school die door de jury op donderdag 12 oktober tot fitste school wordt verkozen kan op vrijdag 13 oktober een wisseltrofee en een super toffe opblaasbare stormbaan op het schoolplein verwachten. En hebben we tijdens de prijsuitreiking nog een speciale gast die de prijs aan de school komt overhandigen!

Aanmelden is mogelijk tot en met 30 september via info@sportinoss.nl. Geef daarbij de volgende gegevens even door: naam van de school, naam contactpersoon en is de aanmelding voor de hele school of voor een specifieke klas.

Start vitale kleine kids!

Aandacht voor een gezonde leefstijl begint al op jonge leeftijd. Speciaal voor de allerkleinsten is een speciaal handboek  ontwikkeld om zelf mee aan de slag te gaan. Elke dag komt er een leuke activiteit voorbij die helpt om op een gemakkelijke manier bezig te zijn met een gezonde leefstijl

Heb je interesse in de handleiding, maak dan deze kenbaar bij ons via info@sportinoss.nl.

15.00 – 16.00 uur: buurtsport schoolplein Sterrebos/ Telescoop
Wil jij ook lekker sporten samen met klasgenoten of leeftijdsgenootjes uit de wijk? Vandaag ben je van 15.00 – 16.00 uur van harte welkom bij Evy op het schoolplein van de Sterrebos/ Telescoop. Kom gezellig langs! Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden!

Dinsdag 10 oktober

14.45 – 16.00 uur: buurtsport schoolplein Elzeneindschool
Wil jij ook lekker sporten samen met klasgenoten of leeftijdsgenootjes uit de wijk? Vandaag ben je van 14.45 – 15.45 uur van harte welkom bij Hugo op het schoolplein van de Elzeneindschool. Kom gezellig langs! Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden!

Woensdag 11 oktober

08.30 – 15.00 uur: interscolair voetbaltoernooi Voortgezet Onderwijs
Op woensdag 11 oktober organiseert het Sport Expertise Centrum (SEC) het interscolair voetbaltoernooi voor alle tweedejaars leerlingen in het voortgezet onderwijs. De strijd om de eerste plek zal dit jaar, net als vorig jaar, op de voetbalvelden van de Talentencampus gaan plaatsvinden. Het toernooi zal om 09:00 uur starten en zal duren tot 14:30 uur. Vorig jaar wist het jongensteam van Hooghuis Zuid/West de eerste plek te bemachtigen en bij de meiden wist het Hooghuis Stadion de eerste plek te bemachtigen. Durf jij met jouw team de strijd aan te gaan tegen andere teams in het Voortgezet Onderwijs? Doe dat dan tijdens het interscolair voetbaltoernooi op woensdag 11 oktober. Inschrijven is mogelijk tot en met woensdag 27 september als individu of als team bij je gymdocent.

12.45 – 13.45 uur: buurtsport Cruyff Court FC Oss
Wil jij ook lekker sporten samen met klasgenoten of leeftijdsgenootjes uit de wijk? Vandaag ben je van 12.45 – 13.45 uur van harte welkom bij Paul op het Cruyff Court FC Oss. Kom gezellig langs! Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden!

14.00 – 16.00 uur: buurtsport wijkcentrum Schadewijk
Wil jij ook lekker sporten samen met klasgenoten of leeftijdsgenootjes uit de wijk? Vandaag ben je van 14.00 – 16.00 uur van harte welkom bij Paul in het wijkcentrum Schadewijk. Kom gezellig langs! Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden!

14.30 – 15.30 uur: buurtsport Talentencampus Oss
Wil jij ook lekker sporten samen met klasgenoten of leeftijdsgenootjes uit de wijk? Vandaag ben je van 14.30 – 15.30 uur van harte welkom bij Hugo op de Talentencampus (tegenover het clubhuis van SV Top). Kom gezellig langs! Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden!

19.00 – 21.30 uur: cursusavond van ‘patiënt naar sporter’
Sporten met een chronische beperking kan voor veel mensen een drempel zijn. Uit onderzoek blijkt echter dat een groot deel van onze populatie (1,1 miljoen inwoners uit Noord-Brabant!!) kampt met een chronische beperking. Zou u als vereniging of sportaanbieder deze doelgroep graag willen omarmen, of heeft u mensen met een chronische beperking in uw sportgroep zitten en zou u graag meer handvaten willen krijgen om hiermee aan de slag te gaan? Dan is de cursus Van Patiënt naar Sporter voor u bedoeld! Tijdens de cursussen op 11 oktober en 25 oktober (je dient beide data aanwezig te zijn om het certificaat te behalen) wordt er in Jip en Janneke taal uitgelegd wat u als sportbegeleider nodig heeft om aan de slag te gaan met deze doelgroepen. Dit gebeurt aan de hand van 4 thema’s: Overgewicht, diabetes, hart- & vaatziekten en longziekten. Per avond worden 2 thema’s behandeld. U krijgt praktische voorbeelden en er is ruimte om vragen te stellen over oefeningen die u juist wel, of juist niet zou kunnen doen met deze groep.

Donderdag 12 oktober

14.15 – 15.15 uur: buurtsport schoolplein Sterrenschool Poolster.
Wil jij ook lekker sporten samen met klasgenoten of leeftijdsgenootjes uit de wijk? Vandaag ben je van 14.15 – 15.15 uur van harte welkom bij Hugo op het schoolplein van Sterrenschool Poolster. Kom gezellig langs! Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden!

15.00 – 16.00 uur: buurtsport wijkcentrum Schadewijk
Wil jij ook lekker sporten samen met klasgenoten of leeftijdsgenootjes uit de wijk? Vandaag ben je van 15.00 – 16.00 uur van harte welkom bij Kevin in het wijkcentrum Schadewijk. Deze sportactiviteit is gericht op kinderen in de leeftijd van 9 t/m 13 jaar. Kom gezellig langs! Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden!

Vrijdag 13 oktober

08.30 – 09.00 uur: prijsuitreiking Battle Fitste School. 

14.15 – 15.15 uur: buurtsport schoolplein Pius X
Wil jij ook lekker sporten samen met klasgenoten of leeftijdsgenootjes uit de wijk? Vandaag ben je van 14.15 – 15.15 uur van harte welkom bij Bas op het schoolplein van basisschool Pius X. Kom gezellig langs! Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden!

14.30 – 16.30 uur: buurtsport Cruyff Court FC Oss
Wil jij ook lekker sporten samen met klasgenoten of leeftijdsgenootjes uit de wijk? Vandaag ben je van 14.30 – 16.30 uur van harte welkom bij Paul op het Cruyff Court FC Oss. Kom gezellig langs! Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden!