Try-out Sports komt er weer aan! 

Ruim aanbod aan kennismakingscursussen voor basisscholieren
In de zomermaanden is het Sport Expertise Centrum (SEC) weer druk bezig geweest met de voorbereiding van Try-out Sports. In samenwerking met de Osse sportverenigingen is het weer gelukt om een ruim cursusaanbod samen te stellen. Hierdoor kunnen alle basisscholieren in de gemeente Oss zich vanaf 17 september inschrijven voor ruim 45 verschillende cursussen. Een cursus bestaat uit minimaal 4 lessen en kost slechts 10 euro per deelnemer.

Wat is Try-out Sports?
Try-out Sports wordt al jaren georganiseerd door het SEC in samenwerking met de verenigingen en andere sportaanbieders. Vroeger werd dit project ‘schoolsport’ genoemd. De verenigingen verzorgen kennismakingscursussen en het SEC zorgt voor de promotie, communicatie en administratie van alle inschrijvingen. Het doel is om zoveel mogelijk Osse basisscholieren kennis te laten maken met verschillende sporten om zo te ontdekken wat ze leuk vinden. Jaarlijks schrijven ruim 700 basisscholieren in voor een of meerdere cursussen waarna 44% ook daadwerkelijk lid werd van een sportvereniging!

Hoe kan je inschrijven voor Try-out Sports?
Vanaf 27 augustus worden aan alle gezinsoudsten promotieposters uitgedeeld op alle basisscholen in de gemeente Oss met daarop het volledige cursusaanbod. Het cursusaanbod is vanaf 17 augustus op onze website te bekijken. Inschrijven voor cursussen is pas mogelijk vanaf maandag 16 september om 12:00 uur.

De kinderen kunnen samen met de ouders/verzorgers rustig thuis een keuze maken uit een of meerdere sporten waarmee zij graag kennis willen maken. Het is wel verstandig om dit voor 17 september al te doen, want bij sommige cursussen is namelijk maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en geldt de regel: vol is vol. De eerste cursussen worden gegeven vanaf maandag 1 oktober.

Klik hier om het aanbod te bekijken

Wil je op de hoogte blijven over Try-out Sports? Like dan de facebookpagina. Hier delen wij de leukste foto’s en filmpjes van verschillende cursussen. 

Like hier onze Facebookpagina