Samen voor een gezonde jeugd in Noordoost Brabant

Op woensdag 24 januari werd in Oss NL Vitaal 2025 gehouden. “Jong geleerd is oud vitaal” kopte wethouder Annemieke van de Ven al in. Meer dan 100 partners waren tijdens deze inspiratiebijeenkomst in gesprek om verbindingen te leggen tussen de lokale overheid, maatschappelijk partners, het onderwijs, de zorg en bedrijven om samen te werken aan een vitale samenleving. NL vitaal 2025 werd georganiseerd door het Sport Expertise Centrum, JOGG landelijk en NL2025.

Onder leiding van de dagvoorzitter Rob Oudkerk, Annemieke van de Ven en Kees van Geffen, beide wethouder van de Gemeente Oss, werd de bijeenkomst op de Talentencampus geopend. Diverse sprekers, waaronder Jaap Seidell, Carole Thate en Marjon Bachra, waren aanwezig om de gasten te inspireren.  Na de plenaire start zijn de gasten uiteen gegaan in twee verschillende deelsessies.

Tijdens tafelgesprekken werden vervolgens afspraken gemaakt over hoe de deelnemers met diverse kennis en expertise samen het verschil kunnen maken om een gezonde leefomgeving voor jongeren te creëren. Zo zijn Nutricia, de Cruyff Foundation, Sligro, Jong leren eten en JOGG regio Noordoost Brabant tot een samenwerkingsverband gekomen en heeft Osse partner Vos Logistics zich verbonden aan het initiatief Schoolpein14 van de Cruyff Foundation.

Daarnaast hebben de gemeentes Oss en ’s-Hertogenbosch de deuren open gezet voor omliggende gemeente met betrekking tot de ketenaanpak. De ketenaanpak is een initiatief om overgewicht bij kinderen tegen te gaan.

“Dit was een inspiratiebijeenkomst en moet nu een vervolg krijgen” aldus Marc Ghering van het Sport Expertise Centrum.