Week voor de Gezonde Jeugd

Een gezonde jeugd, het klinkt heel normaal. Toch groeien jongeren ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes vaak de meest voor de hand liggende keuzes zijn.

De Week voor de Gezonde Jeugd is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) waarbij ze zich in samenwerking met professionals, wethouders en partners hard maken voor een gezonde toekomst voor jongeren. Een jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving met een gezonde leefstijl wordt namelijk fysiek, psychisch en sociaal beter voorbereid op de toekomst. En wie wil dat nou niet?

De Week voor de Gezonde Jeugd vindt plaats van 8 tot en met 15 maart.

Vrijdag 8 maart
De landelijke aftrap! Koning geeft startsein Week voor de Gezonde Jeugd
Koning Willem-Alexander geeft vrijdagmiddag 8 maart in de Werkspoorkathedraal in Utrecht het startsein van de Week voor de Gezonde Jeugd. De koning opent de week samen met kinderen. Zij geven symbolisch het estafettestokje door aan alle kinderen in Nederland.

De eerste gezonde sportkantine in Oss 
Team:Fit / Jongeren Op Gezond Gewicht / Berghem Sport
Op 8 maart wordt sportpark De Koppelsteeg officieel geopend. Het nieuwe sportpark zorgt voor een toekomstbestendig Berghem Sport! De vereniging heeft zich ingezet voor een gezonde kantine. Samen met Team:Fit heeft Berghem Sport hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Hiervoor zijn ze dan ook beloond door het Voedingscentrum. Berghem Sport is nu officieel de eerste gezonde sportkantine in Oss!

Dinsdag 12 maart
Gezonde leefstijl activiteiten
Ons Welzijn
Ons Welzijn organiseert elke week tal van activiteiten. Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd zullen verschillende activiteiten in het teken staan van gezonde voeding. Zo zal tijdens de Letterclub, inloopmiddagen, in de Speelotheek en tijdens de meidenavonden gezonde voeding centraal staan. Tijdens deze momenten zal de quiz ‘Wat Is Gezond’ gespeeld worden en is er gratis fruit beschikbaar! Ook kinderen zullen tijdens de Buzz activiteit de gezonde keus voorgeschoteld krijgen. Zowel kinderen als ouderen zullen zo op een leuke manier in aanraking komen met de gezonde keus.

Woensdag 13 maart
Het Hooghuis Gezonde School met Anouk Hoogendijk & Ingrid Jansen
Het Hooghuis / Sport Expertise Centrum / Jongeren Op Gezond Gewicht
Op 13 maart organiseert Het Hooghuis samen met het Sport Expertise Centrum een groots evenement dat draait om de ‘Gezonde School van de toekomst’. Tijdens dit evenement wordt de winnaar van de vlogwedstrijd bekendgemaakt. Anouk Hoogendijk, oud-voetbalster van het Nederlands elftal, zal dan persoonlijk de prijs uitreiken aan de winnaar. In het kader van de Week voor de Gezonde Jeugd zal Ingrid Jansen ook aanwezig zijn. Ingrid Jansen is ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht, danseres en presentatrice.

Donderdag 14 maart
Koken bij de Leijgraaf
SEC / JOGG/ ROC de Leijgraaf
Het Sport Expertise Centrum en Jongeren op Gezond Gewicht organiseren in samenwerking met ROC de Leijgraaf kookworkshops voor verschillende basisscholen uit Oss. Drie klassen uit groep 7 en 8 gaan kennismaken met het bereiden, serveren en nuttigen van een gezonde maaltijd en worden daarbij begeleid door ROC de Leijgraaf.