Op vrijdag 15 september organiseert de Zwaluwen Jeugd Actie in samenwerking met het Sport Expertise Centrum (SEC) en SV TOP een officiële Guinness World Recordpoging aaneengesloten penaltyschieten op de Talentencampus in Oss.

Doel van dit evenement is om aandacht te vragen voor de Zwaluwen Jeugd Actie en hiermee voor alle soorten van aangepast voetbal in Nederland. Naast de 2253 deelnemers die nodig zijn om het wereldrecord te verbreken, gaan ook alle afdelingen van het aangepast voetbal een penalty nemen dan wel proberen te stoppen. Denk hierbij aan spelers van het amputatievoetbal, G-voetbal, dovenvoetbal, blindenvoetbal en Frame voetbal. Tijdens het evenement wordt geld ingezameld voor het aangepast voetbal. Met de opbrengsten kunnen trainers worden opgeleid, accommodaties worden aangepast en mooie toernooien worden georganiseerd voor voetballers en voetbalsters met een beperking.

De dag wordt aangekleed met diverse entertainment van zowel regionale als landelijke allure en ook vanuit de KNVB worden de nodige prominenten verwacht om een penalty te nemen. Wil je weten wat er precies gaat gebeuren? Houd dan de facebookpagina’s van de Zwaluwen Jeugd Actie en het Sport Expertise Centrum goed in de gaten.

Reserveer 15 september vast in je agenda! Iedereen mag meedoen dus misschien sta jij straks wel in de rij naast de bondscoach!

Aansluitend aan dit evenement zullen alle amateurverenigingen in Nederland op 16 & 17 september voetballen in de het kader voor het passend voetbal. De KNVB ondersteund dit weekend onder andere met een landelijke pr-campagne in via het AD en radio 538.