Iedereen weet het! Sport en bewegen houdt je fit en geeft plezier! Maar wat als je vanwege een handicap niet de sport kunt beoefenen die bij jou past? En waar kun je eventueel de benodigde sporthulpmiddelen vinden?

Per 1 november is Wheels2sport voor de inwoners van de provincie Noord – Brabant beschikbaar. Wheels2Sport zorgt ervoor dat mensen met een handicap door de laagdrempelige beschikbaarheid van sportvoorzieningen, vanuit een uitleenpool, in staat worden gesteld om uit het brede aanbod van sporten uiteindelijk die sport te kiezen die het beste bij hen past. Denk hierbij aan sportrolstoelen, courtrolstoelen, quad rugby rolstoelen, handbikes en elektrische hockeyrolstoelen.

Het regioloket Uniek Sporten brengt het aangepaste sport – en beweegaanbod voor mensen met een beperking bij elkaar. Regiocoach Justin Hendriks is verheugd dat via Wheels2sport deze doelgroep op laagdrempelige wijze een sporthulpmiddel kunnen proberen. Indien deze bevalt kunnen sporters na de uitleenperiode een WMO-aanvraag doelmatig indienen omdat ze dankzij Wheels2sport al weten wat ze willen en kunnen. De kans dat hun aanvraag gehonoreerd wordt, wordt hiermee vergroot.

Wheels2sport is meer dan alleen een product, het is een mobiliteitsgarantie. Sporters krijgen advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op de wensen van de sporter, en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar.

Wil jij ook gebruik maken van de diensten van Wheels2sport of gewoonweg wat meer informatie ontvangen. Neem dan contact op met regiocoach Uniek Sporten Noordoost Brabant Justin Hendriks!