5 takeaways van de Expertmeeting 2018

Koen Schobbers en Mark Tuitert spraken tijdens de Expertmeeting over hun vakgebied en de toekomst van de sportwereld. We verzamelden 5 takeaways die de avond samenvatten.

E-Sports wordt steeds fysieker
E-sports betekent niet meer dat je op een bank met je gameconsole in je hand zit. Het gebruik van bijvoorbeeld een racesimulator wordt steeds populairder. Daarnaast wordt gamen met behulp van een VR-bril steeds actiever.

Gamen is allang niet meer alleen voor nerds
Mannen, vrouwen, kinderen, gamen is voor iedereen. De E-sports wereld is lang onder de radar gebleven en komt de laatste jaren helemaal tot bloei. Als bedrijf of vereniging moet je openstaan voor deze nieuwe wereld. E-sports kan een manier zijn om doelgroepen te bereiken die anders lastig te bereiken zijn. Denk bijvoorbeeld aan een gamecompetitie bij de voetbalclub of het oefenen van Fortnite dansjes op de dansschool.

Combineer educatie, sport en E-sports
Sport, onderwijs en gamen hoeven geen concurrenten te zijn. Combineer deze pijlers door kinderen te ondersteunen en onderwijzen bij het spelen van games. Door op scholen en verenigingen ook aandacht te geven aan E-sports kunnen de verschillende werelden met elkaar verweven raken.

Droom groot, maar met beide benen op de grond
Het is belangrijk om jezelf, je bedrijf of vereniging altijd te blijven doorontwikkelen. Ontwikkeling stopt nooit. Op het moment dat je stopt met ontwikkeling, word je ingehaald door de concurrentie. Kijk waar er ruimte is om verbeteringen door te voeren en ben niet te snel tevreden.

Geniet van het proces
Het proces van ontwikkeling is misschien wel leuker dan het resultaat behalen. Geniet van het toeleven naar een resultaat, met de mislukkingen die daarbij horen. Het uiteindelijke doel is niet altijd heilig, onderweg naar het resultaat kun je ook al mooie overwinningen boeken als persoon, bedrijf of vereniging.