5 tips voor een actieve vakantie

Nog één week en dan start de schoolvakantie. Een heerlijke tijd om lekker te relaxen en te ontspannen. Een tijd ook waarin we met zijn allen naar een vakantiebestemming trekken om de waan van de dag achter ons te laten. Naast het relaxen blijft er nog voldoende tijd over om eropuit te trekken en iets actiefs te ondernemen. We geven je 5 tips.

Voetbaltoernooi op de camping
Kun je niet wachten totdat het voetbalseizoen weer van start gaat? Neem dan deel aan het voetbaltoernooi op de camping. Bijna iedere camping heeft wel een voetbalveldje waar je jezelf lekker kunt uitleven na een dagje aan het zwembad of het strand. Het leuke is dat je vaak ook nog eens tegen mensen speelt uit een ander land. Zo leer je nieuwe mensen kennen en speel je zomaar een interland.

Hardlopen op de boulevard
Dacht je dat de boulevard alleen maar bedoeld is voor terrasjes en restaurantjes? Sta dan vroeg op, trek je hardloopschoenen aan en ga hardlopen. Je bent de drukte voor en ziet je vakantiebestemming van een compleet andere kant. Geniet van de opkomende zon, ontmoet andere fanatiekelingen en maak een praatje met de locals. Bijkomend voordeel: na je hardlooprondje heb je de hele dag nog over om te genieten van je dag.

Hiken
Vul je rugzak met wat te eten en drinken en maak er een dagtocht van. Of je nou in Italië, Oostenrijk of Australië bent, er zijn altijd leuke wandelroutes die je kunt volgen. Het leuke van zo’n wandeltocht is dat je deze helemaal kunt aanpassen naar je wensen en niveau. Vergeet tijdens het hiken niet te genieten van de rust en natuur om je heen!

Fietsen
Fietsen is altijd een goed idee! Het grote voordeel van fietsen is dat je het zowel in de stad als in de natuur kunt doen. In veel steden is de fiets het ideale vervoersmiddel. Laat je rondleiden door een gids of ontdek zelf de hoogtepunten van de stad. Houd je meer van natuur? Stippel dan een route uit in de bergen of in het bos en verken de natuur op een sportieve manier.

Surfen
Wist je dat golfsurfen volgend jaar op de Olympische Spelen wordt beoefend? Het is daarom nu een mooi moment om kennis te maken met deze sport in opkomst. Neem wat surflessen en ontdek hoe leuk het is om in het water bezig te zijn. Bij surfen denk je al snel aan Hawaii of Australië, maar het kan ook dichter bij huis. De westkust van Portugal en Frankrijk zijn perfecte surfplekken. In Nederland is Scheveningen het surfwalhalla. Zeker als je het surfen onder te knie wilt krijgen, zit je daar goed!

Blijf je deze vakantie thuis? Geen probleem. Veel van deze activiteiten kun je ook gewoon in de buurt doen. Ga bijvoorbeeld eens hardlopen langs de Maas, ga wandelen door De Maashorst of ontdek Oss op de fiets.