7 december is in aantocht, zet je vrijwilligers in het zonnetje!

Jaarlijks steken duizenden vrijwilligers in Nederland de handen uit de mouwen voor hun sportclub. Uit liefde voor de club, vanwege de sociale contacten en gezelligheid of bijvoorbeeld om een mooi cv op te bouwen. En dat is maar goed ook, want zonder die vrijwilligers geen vereniging.

Hoewel alle clubs het belangrijk vinden om hun vrijwilligers échte aandacht te geven, gebeurt het in praktijk vaak minder goed dan clubs zelf willen. Tijd om dat te veranderen en nu de draad op te pakken!

De meeste vrijwilligers doen vrijwilligerswerk, omdat ze daar ooit voor gevraagd zijn. Velen van hen zetten zich inmiddels al jaren in voor de club. Nu de Nationale Vrijwilligersdag eraan komt, kun je er eigenlijk niet meer omheen. Hoogste tijd om al die vrijwilligers eens te verrassen!

Nationale Vrijwilligersdag
Ieder jaar op 7 december worden in heel Nederland vrijwilligers in het zonnetje gezet. Dat is de nationale dag van de vrijwilliger. Kom in actie en maak er wat moois van, nu is het moment! Want zeg nou eerlijk, een compliment of iets moois ontvangen is nóg leuker als je het niet verwacht. Wacht dus niet langer en verras je vrijwilligers. Je zal zien dat dit enorm wordt gewaardeerd. En dat levert jou ook weer een lach op je gezicht op.

Ideeën
Tja, hoe doe je dat dan, vrijwilligers verrassen? Daar hoef je echt geen dure cadeaus voor te kopen. Het gaat tenslotte om het gebaar. Een persoonlijk kaartje waarin je de vrijwilliger oprecht bedankt voor zijn/haar inzet. Nog leuker is het om dit bijvoorbeeld te combineren met een uitnodiging voor de vrijwilligersbarbecue aan het einde van het seizoen.

Ook kun je in overleg met de sponsorcommissie kijken of je cadeaubonnen of acties kunt bedenken waar zowel de vrijwilliger als de sponsor baat bij heeft. Dan snijdt het mes aan twee kanten en zet je naast je vrijwilligers ook een sponsor in het zonnetje. Daarnaast doen gepersonaliseerde cadeautjes het ook altijd goed. Misschien zijn er nog wel bidons met het clublogo erop voor alle trainers/coaches. Of bestel je wat lekkers bij de plaatselijke bakker waarin het logo van de club is verwerkt.

Wat je doet, maakt eigenlijk niet uit. Als je het maar doet en je vrijwilligers het gevoel geeft dat je blij met ze bent. Hoe ga jij jouw vrijwilligers op 7 december verrassen?