Aanmelden sportkampioenen en potentieel genomineerden Sportawards

De Osse Sportawards in Theater De Lievekamp is het ‘jaarlijkse feestje van de Osse top- en breedtesport’. Op 29 januari 2025 huldigen we alle Nederlands kampioenen en maken we de winnaars van de Sportawards bekend. Verder is er aandacht voor Uniek Sporten en andere lokale sportthema’s zoals de Clubhelden. Ook zijn er altijd een aantal ludieke (beweeg)elementen in de show verwerkt.

Aanmelden kandidaten
Tijdens de Osse Sportawards is er aandacht voor de sportprestaties van het jaar 2024. Dit gebeurt in diverse categorieën, waarvoor sporters voorgedragen kunnen worden. Of je ook daadwerkelijk op de avond zelf gehuldigd wordt is dan nog niet zeker. Een onafhankelijke keuzecommissie beoordeeld of de sporter in kwestie aan alle criteria voldoet. Is dat het geval, dan ontvang je in december een officiële uitnodiging voor de Osse Sportawards.

De criteria voor het aandragen van genomineerden Osse Sportawards, het aandragen van clubhelden en sportkampioenen vind je hier.

Sportkampioenen
Alle sporters uit de gemeente Oss die in 2024 Nederlands kampioen zijn geworden binnen hun categorie kunnen vanaf nu weer aangemeld worden. Daarnaast worden sporters die een podiumplek op een Europees- of Wereldkampioenschap of tijdens een wereldbekerwedstrijd behaald hebben gehuldigd. Via dit formulier kun je sporters aanmelden.

Kandidaten Osse Sportawards
Voor de Sportawards (sportman, sportvrouw, sporttalent en sportteam) komen sporters in aanmerking die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. Een onafhankelijke keuzecommissie selecteert per categorie drie genomineerden. Op de avond worden de winnaars bekend gemaakt. Via dit formulier kun je sporters of sportteams voordragen.

Clubhelden
Ook clubhelden krijgen tijdens deze editie een podium. Het is een brede categorie, waar één of meerdere leden of vrijwilligers voor in aanmerking komt. Iedere clubheld die aangemeld wordt, krijgt daadwerkelijk zijn/haar ‘moment of fame’ op het podium. Iedere clubheld is een held. Daarom worden alle clubhelden in het zonnetje gezet!

Voorbeelden van mogelijke clubhelden zijn;

– De schoonmaak helden die samen na elk weekend het sportpark weer laten stralen

– Een bijzondere trainer/coach die al jarenlang fanatiek betrokken is bij zijn/haar team 

– De trouwe kantinemedewerker 

– De overijverige klusjesman 

– De meest fanatieke supporter 

– De speler uit het (vrienden)team die best een keer een aanmoedigingsprijs verdient, vanwege… 

– De speler die echt een bijzonder talent is, maar (nog) niet in aanmerking komt voor één van de reguliere categorieën van de Osse Sportawards 

– De speler/trainer/coach/vrijwilliger die altijd als eerste op de club is en als laatste weer naar huis gaat 

Welke clubhelden verdienen er volgens jou een ‘moment of fame’? Meld hem/haar aan via dit formulier.