Veel belangstelling voor de Unieke Obstacle Run

Op vrijdag 13 september kunnen Unieke Sporters gratis meedoen aan de Unieke Obstacle Run die georganiseerd wordt door Brabant Outdoor Trials in samenwerking met Uniek Sporten Noordoost-Brabant, het Sport Expertise Centrum, gemeente Oss en provincie Noord-Brabant.

De doelgroep Unieke Sporters bestaat uit kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Denk hierbij aan zichtbare beperkingen, zoals een lichamelijke of verstandelijke beperking maar ook aan onzichtbare aandoeningen, zoals bijvoorbeeld COPD, gedragsproblematiek of psychische aandoeningen.

Liberation Obstacle Run
De Unieke Obstacle Run is een onderdeel van de Liberation Obstacle Run die plaatsvindt van 13 t/m 17 september 2019 bij de Geffense Plas. De Liberation Obstacle Run is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Oss, Stichting Veteranen Oss en het Sport Expertise Centrum en staat in het teken van 75 jaar bevrijding Oss, vandaar de naam ‘Liberation Obstacle Run’.
Er zijn diverse activiteiten die rondom deze Liberation Obstacle Run in Oss georganiseerd worden, waaronder de Unieke Obstacle Run op vrijdag 13 september.

Inmiddels zijn er al 150 deelnemers ingeschreven voor deze Unieke Obstacle Run. Om ervoor te zorgen dat alle deelnemers passend en prettig kunnen deelnemen wordt er gewerkt met diverse tijdsblokken en zijn er drie verschillende routes uitgezet, variërend in moeilijkheidsgraad. Uitgangspunt is dat iedereen mee kan doen. Bij ieder obstakel staat een begeleider om indien nodig te helpen het obstakel te passeren. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid een obstakel te omzeilen. Deelnemers mogen een eigen buddy meenemen en de organisatie faciliteert ook in een aantal 1 op 1 begeleiders. Om de beleving van het thema te vergroten zullen er legervoertuigen te bezichtigen zijn en vertellen soldaten en veteranen over hun eigen leger ervaringen.

Route mogelijkheden 
Groene route: 500 – 750 meter 
Laagdrempelig parcours met kleine obstakels. Volledig op open stuk grasveld en niet door het zand.

Blauwe route: 1.5 Kilometer
Medium parcours met combinatie van gemakkelijke hindernissen en meer uitdaging/moeilijkheid.

Rode route: 3,5 Kilometer
Regulier parcours obstacle run: uitdagend parcours met zowel kleine als grote hindernissen.

Wil je informatie over de mogelijkheden of direct inschrijven dan kan je mailen of bellen naar noordoostbrabant@unieksporten.nl of bellen naar 0412-631039. Wil je inschrijven voor de reguliere Liberation Obstacle Run ga dan naar de website www.liberationobstaclerun.nl.