Berghem Sport heeft de eerste Gezonde Kantine in Oss

Berghem Sport heeft zich ingezet voor een gezondere kantine. Dit initiatief is gedragen door de vereniging zelf. Tijdens de officiële opening van sportpark de Koppelsteeg werd hier dan ook aandacht aan besteed. Berghem Sport heeft de eerste officiële Gezonde Sportkantine in de gemeente Oss en zij hebben hiervoor een ‘gouden’ beoordeling gekregen van het Voedingscentrum.

Voorzitter Gerard Broers gaf in 2018 aan de ambitie te hebben om een Gezonde Kantine bij Berghem Sport te realiseren. Berghem Sport is een samenwerking aangegaan met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) regisseur Mart van Schijndel van het Sport Expertise Centrum, Team:Fit, de kantinebeheerders en de diëtisten Mieke Govers en Annelies Theunisse.

Mede door een enquête onder de leden van Berghem Sport is gekeken waar de leden behoefte aan hebben en is o.a. samen met de Sligro een plan gemaakt om te kijken hoe het huidige assortiment aangepast kon worden. Dit houdt niet in dat het broodje kroket verdwenen is, maar het betekent wel dat leden nu ook een gezonde keuze kunnen maken in de kantine van Berghem Sport. Team:Fit en JOGG geloven in de kracht van een gezonde omgeving! Mede door de inzet van de kantinebeheerders Sally en Astrid voldoet Berghem Sport nu aan de voorwaarden van het Voedingscentrum die horen bij een gouden certificaat. De hoogste beoordeling die er is en iets om trots op te zijn! Kees van Geffen, wethouder Sport, is een groot voorstander van de Gezonde Sportkantine: ‘De kantine van Berghem Sport is een voorbeeld voor andere sportverenigingen. Sport en gezonde voeding is een ideale combinatie. En de kantine van Berghem Sport laat zien dat gezond eten ook gewoon lekker kan zijn!’