De Osse Sportawards keren terug op 29 januari 2024

Op maandag 29 januari 2024 worden de Osse Sportawards uitgereikt in Theater De Lievekamp. Tijdens deze avond worden de awards voor sportman, sportvrouw, sportteam en sporttalent van het jaar uitgereikt. Ook zullen alle Nederlands kampioenen van het sportjaar 2023, uit de gemeente Oss, in het zonnetje worden gezet. Het Sport Expertise centrum (SEC) roept alle sportverenigingen/bewoners in de gemeente Oss op om de sporters met een bijzondere sportprestatie aan te melden. 

Sportkampioenen 

Alle sporters uit de gemeente Oss die in 2023 Nederlands kampioen zijn geworden binnen hun categorie kunnen vanaf nu weer aangemeld worden voor de Osse Sportawards. Daarnaast worden sporters die een podiumplek op een Europees- of Wereldkampioenschap of tijdens een wereldbekerwedstrijd behaald hebben gehuldigd. Voor de Sportawards (sportman, sportvrouw, sporttalent en sportteam) komen sporters in beeld die een uitzonderlijke sportprestatie hebben geleverd in het afgelopen jaar. Ook krijgen clubhelden/heldinnen hun moment of fame tijdens de Sportawards. De verenigingen uit de gemeente Oss kunnen één clubheld opgeven. Dit hoeft geen sporter te zijn, maar dat kan ook gewoon en vrijwilliger zijn of iemand anders die vaak op de vereniging te vinden is. Een onafhankelijke keuzecommissie selecteert per categorie drie genomineerden. Dit geldt voor de categorieën sportman, sportvrouw, sportteam en sporttalent. Tijdens de Sportawards in De Lievekamp op 29 januari worden de winnaars bekend gemaakt van de categorieën. 

Criteria en aanmelden 

Naast bovengenoemde categorieën wordt tijdens de avond ook de Sportakkoord Stimuleringsaward uitgereikt en is er aandacht voor de Unieke Sporters in de gemeente Oss. Voor alle categorieën is het mogelijk om vanaf nu tot en met 10 december kandidaten aan te melden. Klik hier om kandidaten aan te melden. Alle overige informatie en criteria zijn daar ook na te lezen. De genomineerden sporters en het complete programma worden eind december bekend gemaakt. Op deze pagina kun je ook kaarten voor de avond kopen.