Deelnemers doen inspiratie op tijdens thema-avond over vinden, binden en behouden van trainers

Op donderdag 28 maart vond de thema-avond ‘Trainers vinden, binden en behouden’ plaats bij KV DOT. Het Sport Expertise Centrum organiseerde deze thema-avond naar aanleiding van de vele vragen van sportverenigingen.

Gastsprekers Silvia Bos, van KNGU en NOC*NSF, en Hanneke de Munnik, leercoach KNHB, hebben de deelnemers van deze thema avond weten te inspireren met passie voor hun vakgebied. Trainersbegeleiding en het aanleren van pedagogische basisvaardigheden zijn hierbij belangrijke onderdelen. Volgens onderzoek is een groot aantal trainers in Nederland niet opgeleid en voelen velen daarvan zichzelf ook niet capabel om training te kunnen geven. Trainers zijn een belangrijke schakel in het succes van een sportvereniging en het lijkt dus logisch om hier als vereniging in te investeren. Trainingsbegeleiding zorgt voor meer tevredenheid, plezier en enthousiasme bij de trainers. Dit resulteert uiteindelijk weer in minder klachten van ouders en sporters.

Later op de avond werden ook diverse voorbeelden aangehaald hoe je aan de slag kunt gaan om trainersbegeleiding op een sportvereniging te implementeren. Hanneke de Munnik deelde haar praktijkervaringen als manager van de leerafdeling van MHC Oss. Zij hebben al een flinke stap in de goede richting gezet om hun trainers ondersteuning te bieden.

Op 6 juni 2019 zal een vervolg aan deze thema-avond worden gegeven. Het Sport Expertise Centrum organiseert dan een bijeenkomst die gericht is op de 4 inzichten van trainerschap. Deze 4 inzichten zijn leerzaam voor iedereen die training geeft of een coachende rol binnen een vereniging heeft. Zo kunnen trainers en coaches hun basisvaardigheden bijspijkeren op het gebied van pedagogiek en didactiek.

Meld je aan voor de thema-avond op 6 juni