Een nieuwe sport leren kennen

Sportaanbieders en deelnemers maken zich weer op voor een sportief jaar met volop actie tijdens de proefcursussen van Try-out Sports. Dankzij ze de samenwerking tussen al die mooie aanbieders en het SEC kunnen basisschoolkinderen weer snuffelen aan nieuwe sporten en daarmee bouwen aan een gezonde levensstijl.

Het is altijd leuk om te zien hoe enthousiast kinderen worden van het leren van nieuwe vaardigheden. En hoe snel ze elkaar weten te vinden als de spanning een beetje van de gezichtjes valt. Nieuwe vriendjes maken en samen het avontuur aan gaan. Dat is Try-out Sports voor mij. Je ziet namelijk toch dat de meeste kinderen op jonge leeftijd al starten en dat Try-out Sports echt hun eerste echte kennismaking is met een sport. Je ziet tegenwoordig dat sportaanbieders daarop inspelen. Sportbonden bieden diverse modules aan om trainers op te leiden hoe om te gaan met de allerjongste doelgroep. En dat is een goede zaak. Het verschil tussen een kind van 4-5 jaar of 6-7 jaar is namelijk behoorlijk groot als je praat over oefenstof en aanpak. 

Toch is het ook van belang om kinderen die al wat ouder zijn deel te laten nemen aan de cursussen. De 4 proeflessen van nieuwe sportaanbieders zorgen voor een andere kijk op sport in weer een andere discipline. Hierdoor leert het kind flexibeler te zijn. Af en toe weer met iets nieuws beginnen is goed voor het begrip dat lang niet alles vanzelf gaat en dat nieuwe vaardigheden weer nieuwe energie kost om ze te leren.   

Vanaf maandag 14 september om 12:00 uur is het weer mogelijk om je in te schrijven voor één of meerdere cursussen. Klik hier om het aanbod te bekijken.