Enthousiaste reacties tijdens Unieke Rusheuvel Run

Bijna 150 sporters vanuit het speciaal onderwijs en van verschillende dagbestedingen reisden op vrijdag 1 juli af naar Sportpark Rusheuvel voor een geweldig sportevenement: de tweede editie van de Unieke Rusheuvel Run!

Klaar voor de start? Go!
Om 10:15 uur opende wethouder Jacco Peter Hooiveld met een aantal mooie woorden dit evenement dat plaatsvond op Sportpark Rusheuvel. Nadat hij alle deelnemers ontzettend veel succes had gewenst, nam Margriet Jordaan van RLD Active het van hem over. Tijd om te gaan sporten, maar niet zonder een goede warming-up! Nadat de deelnemers goed voorbereid waren, gingen ze op pad om het parcours te trotseren.

De eerste hindernissen waren loodzwaar. Letterlijk. Taak die de sporters kregen: gewichten van punt A naar B brengen. Lukte dat, dan konden zij hun weg vervolgen. Op naar het volgende veld waar de enthousiaste vrijwilligers van KV DOT en MHC Oss ze stonden op te wachten.

Vanuit KV DOT was een slalom met vlaggen uitgezet. Nadat de slalom was volbracht, kwamen deelnemers bij de korven aan en moesten ze goed mikken om raak te gooien. Aan de andere kant van het veld had MHC Oss ook een slalom gemaakt. Maar daar ging het om behendigheid. Eerst om de pionnen om vervolgens te scoren op goal.

Eenmaal gescoord, kon iedereen zich opmaken voor een flinke afstand rennen. En onderweg lagen er diverse balanceeroefeningen die stapje voor stapje afgelegd werden. Eindelijk… Volgende stop: s.v. O.S.S.’20. En bij deze voetbalvereniging ging het om precisie. Precies raak schieten in de hoek van het doel, precies tussen de palen dribbelen door en precies om de pionnen heenlopen. Vervolgens werd de weg de vervolgd.

Met het oog op de Wheelchair Tennis Masters die in november 2022 wordt georganiseerd op dit sportpark, waren er diverse roelstoelchallenges aanwezig. Zigzaggen, tot balanceren tot een snelheidsuitdaging. Nadat dit onderdeel was afgelegd, kon de eindsprint richting de finish worden ingezet.

Finish
Op het hoofdveld van MHC Oss werden de, inmiddels redelijke uitgeputte, sporters weer warm onthaald door Margriet Jordaan. Zij moedigde iedereen aan om de laatste meters af te leggen, de stormbaan te trotseren en eindelijk de welverdiende medaille op te halen bij de finish.

Een aantal echte fanatiekelingen hebben het parcours zelfs voor een tweede keer afgelegd. Echt waar! Maar we zijn uiteraard trots op iedereen die heeft deelgenomen op eigen niveau. Een wereldprestatie!

Op naar een nieuw gloednieuw Uniek Sportevenement
Wil jouw organisatie ook aansluiten bij het volgende evenement? Super gaaf! Noteer vast in de agenda: vrijdag 4 november. Aanvullende informatie volgt later op onze website. Wil jij meer weten over alle Unieke Sportmogelijkheden? Kijk dan op de website via https://www.sport-expertise-centrum.nl/unieksporten.