Erben Wennemars en Anne Knijnenburg trappen Daily Mile campagne in Oss af

Samen met de kinderen van groep 8 van basisschool Hertogin Johanna V hebben Erben Wennemars en Anne Knijnenburg op vrijdag 26 maart een Daily Mile gelopen. Deze kick-off is het startsein van een campagne met als doel om dit schooljaar zoveel mogelijk basisscholen in de gemeente Oss te laten starten met The Daily Mile. Hiermee willen we de jeugd meer laten bewegen en het belang van bewegen op de kaart zetten.

Het startschot van The Daily Mile werd gegeven door wethouder Kees van Geffen en een officiële starter van A.V. Oss’78. Daarna renden de kinderen, Erben Wennemars en Anne Knijnenburg ruim anderhalve kilometer. The Daily Mile is een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden. Leerlingen en leerkrachten proberen iedere dag naar buiten te gaan om in een kwartier een aantal rondjes te (hard)lopen. The Daily Mile is een wereldwijd concept. In Oss is het een thema binnen ‘Oss beweegt gratis’ van JOGG en het SEC.

De komende maanden gaan de basisscholen in de gemeente Oss aan de slag met The Daily Mile. Op vrijdag 16 juli, tijdens het jubileumweekend van het SEC, gaan zoveel mogelijk basisscholen tegelijkertijd The Daily Mile lopen. Door de jeugd meer in beweging te brengen dragen we bij aan de ambitie ‘vaardig in bewegen’ van het Osse Sportakkoord.