Even voorstellen… Simon

Sinds kort heeft het SEC een eigen werkplek bij MHC Oss. In deze rubriek stellen we de medewerkers voor die actief zijn op Sportpark de Rusheuvel. Vandaag is het de beurt aan Simon van der Wijst.

Wat is je naam?
‘Mijn naam is Simon van der Wijst.’

Hoe oud ben je?
‘Ik ben 27 jaar oud.’                                         

Welke studie(s) heb je gevolgd?
‘Ik heb het CIOS in Arnhem (bewegingsagogie) en de ALO in Nijmegen gedaan.’

Waarom ben je bij het SEC gaan werken?
‘Ik ben bij het SEC gaan werken, omdat ik zoveel mogelijk mensen in beweging wil krijgen en om het liefde voor het vak over te dragen.’

Wat is jouw rol binnen het SEC?
‘Binnen het SEC ben ik combinatiefunctionaris, werk ik op de Nicolaasschool en begeleid ik studenten van sport en bewegen bij MHC Oss. Op de Rusheuvel begeleid ik verschillende studenten van De Leijgraaf of CIOS Arnhem bij MHC Oss. De studenten zetten zoveel mogelijk kinderen in beweging. Voor de hockeyclub is het een voordeel, omdat er 15 fanatieke trainers op het veld staan en de studenten krijgen de kans om zicht te ontwikkelen als sportbegeleider.’