Even voorstellen… Tom

Sinds kort heeft het SEC een eigen werkplek bij MHC Oss. In deze rubriek stellen we de medewerkers voor die actief zijn op Sportpark de Rusheuvel. Vandaag is het de beurt aan Tom van Ooij.

Wat is je naam?
‘Mijn naam is Tom van Ooij.’

Hoe oud ben je?
‘Ik ben 37 jaar oud.’                                         

Welke studie(s) heb je gevolgd?
‘Ik heb een aantal studies gevold. Sociologie – Lander University, South Carolina (USA), Int. Tourism Management & Consultancy – Breda University Applied Sciences, CIOS – Sittard en de Tennisopleiding KNLTB niveau A & B.’

Waarom ben je bij het SEC gaan werken?
‘Sport en maatschappij zijn twee thema’s waar ik veel mee op heb. Bij het SEC zag ik mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen buiten het reguliere trainerstraject waar ik op dat moment in zat. De diversiteit aan projecten binnen het SEC zorgen ervoor dat ik steeds mezelf weer moet herontdekken. Daarnaast kwam ik weer terug in Oss te wonen, dus ik zocht ook een werkgever dichter bij huis. Ik kreeg goede referenties over het SEC van mensen in het onderwijs.’

Wat is jouw rol binnen het SEC?
‘Ik ben trainersbegeleiders voor jonge clubtrainers bij MHC Oss. Dit is een leuke functie, waarin ik mijn kennis over trainerschap kan delen met de vereniging. Hier heeft de vereniging baat bij, omdat trainers hierdoor met meer plezier lesgeven en daardoor ook langer blijven lesgeven. Daarnaast vertaalt het zich naar een betere, leukere trainingen en in meer spelplezier bij de deelnemende sporters.

Verder ben ik samen met collega’s verantwoordelijk voor de uitvoering van project Sociaal FITaal. Een leuk project waarbij ik mijn maatschappelijk competenties kan ontwikkelen. Het is een beweegprogramma voor 60+ers waar bewegen en gezelligheid hand-in-hand gaan. Ik probeer met balans-, spierversterkende- en coördinatie oefeningen de deelnemers actief en zelfverzekerd te houden. Maar vaak leer ik ook van hen, inzichten uit hun ervaringen.

Sinds kort zijn we ook Multisportclub TREX gestart. Bij TREX maken we gebruik van het hele Sportpark de Rusheuvel om kinderen zoveel mogelijk sport en spel aan te bieden. Ook hier is sociale cohesie voor ons weer belangrijk. Het clubgevoel staat centraal.’

Waar houd je je nog meer mee bezig?
‘Na mijn tenniscarrière zocht ik een nieuwe hobby waar ik mijzelf op een zelfde manier kon ontwikkelen. Maar waar ik tennis meer als consument heb ervaren (ik speelde tennis omdat mijn vader en broer het deden), zie ik mijn 2e hobby (drummen) als investering. Ik probeer te achterhalen welke stappen ik goed heb gedaan bij tennis en welke beter of anders hadden gekund/gemoeten. Daar probeer ik van te leren. De hobby is ondertussen uitgegroeid tot passie en ik maak meer uren met drummen als ik ooit met tennis heb gedaan (de laatste 2 jaren fulltime training tennissen niet meegerekend). Dit geeft me veel voldoening en ik heb nog de ambitie om minimaal 10 jaar op een zelfde manier door te blijven trainen. Na mijn 50e is het tijd voor een laatste nieuwe hobby. Welke dat is staat nog niet vast, maar ik vermoed iets met natuurkunde.  Zo hoop ik een leven lang te mogen blijven leren.

Binnenkort komt er wat nieuwe muziek van ons uit. “Tectonic Movement” Check het maar eens! Hopelijk mogen we in 2022 ergens gaan optreden.’