FCC Oss zorgt voor een rookvrije sportaccommodatie

Binnen het bestuur van FCC Oss is het thema ‘rookvrij’ al een aantal keren een onderwerp van gesprek geweest. Steeds kwam het initiatief niet van de grond. Na signalen vanuit de leden is het bestuur opnieuw in beraad gegaan. Leden gaven aan last te hebben van de rook tijdens hun trainingen.

Vervolgens hebben enkele leden de club aangemeld via de site voor een rookvrije generatie. Aan de hand van deze aanmelding is het rookvrij maken van de sportaccommodatie besproken tijdens de ledenvergadering. Toen is besloten om FCC Oss rookvrij te maken.

Op dit moment zijn er borden geplaatst met rookvrij in en rond de kantine en op de poort van de entree. Dit gaat uitgebreid worden met nog meer borden verspreid op het terrein. Daarnaast wordt dit nog gepromoot worden op hun website en Facebookpagina.

Ronny van Dinther (voorzitter FCC  Oss): ‘Ik denk dat, als iedereen eerlijk is, men niet wil dat een eigen kind gaat roken met de wetenschap en kennis van nu. Dat moet toch voldoende motivatie zijn om je sportterrein rookvrij te maken.’

FCC Oss heeft dus al mooie stappen gezet en heeft ook al plannen gemaakt om het nog verder uit te rollen. Dit kunnen zij mede doen vanuit het stimuleringsbudget vanuit het Osse Sportakkoord. FCC Oss heeft dit budget ontvangen in de Oss is gezond week.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil jij met jouw club hier ook mee aan de slag? Neem dan contact op het Sport Expertise Centrum via evy@sport-expertise-centrum.nl.