Geef je clubheld een podium bij de Osse Sportawards 

Op maandag 23 januari 2023 worden de Osse Sportawards uitgereikt in Theater De Lievekamp. Tijdens deze avond worden de awards voor sportman, sportvrouw, sportteam en sporttalent van het jaar uitgereikt. Ook zullen alle Nederlands kampioenen van het sportjaar 2022, uit de gemeente Oss, in het zonnetje worden gezet. Nieuw dit jaar is de categorie ‘clubhelden’. Welke vrijwilliger, kantine uitblinker of supercoach verdient het om in de schijnwerpers te worden gezet? Het Sport Expertise centrum (SEC) roept alle sportverenigingen in de gemeente Oss op om één van haar leden of vrijwilligers hiervoor aan te melden. 

Clubhelden 
Tijdens de Osse Sportawards krijgen de topsporters uit de gemeente Oss hun eigen podiummoment voor de behaalde prestatie(s) van het afgelopen sportjaar. Marc Ghering van het SEC: ‘We willen nu ook het podium bieden aan alle clubhelden die elke sportvereniging heeft. Denk bijvoorbeeld aan een unieke trainer, aan een speler die veel pech heeft gehad of aan de super vrijwilliger die elke dag op de club te vinden is. Het is een brede categorie, waar eigenlijk ieder lid of vrijwilliger voor in aanmerking komt.’  De keuzecommissie beoordeelt de inzendingen en kiest de beste clubhelden uit voor de Osse Sportawards avond. 

Sportkampioenen 
Ook alle sporters uit de gemeente Oss die in 2022 Nederlands kampioen zijn geworden binnen hun categorie kunnen vanaf nu weer aangemeld worden. Daarnaast worden sporters die een podiumplek op een Europees- of Wereldkampioenschap of tijdens een wereldbekerwedstrijd behaald hebben gehuldigd. Voor de Sportawards (sportman, sportvrouw, sporttalent en sportteam) komen sporters in aanmerking die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. Een onafhankelijke keuzecommissie selecteert per categorie drie genomineerden. Op de avond worden de winnaars bekend gemaakt. 

Criteria en aanmelden 
Naast bovengenoemde categorieën wordt tijdens de avond ook de Sportakkoord Stimuleringsaward uitgereikt en is er aandacht voor de Unieke Sporters in de gemeente Oss. Voor alle categorieën is het vanaf nu tot en met 9 december mogelijk om kandidaten aan te melden via https://www.sport-expertise-centrum.nl/product/osse-sportawards/. Alle criteria en overige informatie is daar ook na te lezen. Het complete programma en de genomineerde sporters worden eind december bekend gemaakt.