Het sportjaar 2019

2019 was het jaar van nieuwe sporthelden, zoals Sifan, Frenkie en Mathieu. Sven, Ireen en Epke lijken in de herfst van hun topsportcarrière te zijn beland. Nog één keer zijn zij op zoek naar dat ultieme gevoel van die ene overwinning op het aller belangrijkste moment. We namen afscheid van ‘de grote vier’ en daarmee van een voetbaltijdperk. Van Barney, of keert hij tóch nog een keer terug? En ook namen we afscheid van Paulien. Paulien werd wereldkampioen schaatsen in 2008, Paulien leek altijd een lach op haar gezicht te hebben. Ze werd moeder, maar kreeg kanker en overleed in januari. Veel te vroeg, op 37-jarige leeftijd.

2019 was niet het jaar van Tom, niet het jaar van Sjinkie en ook niet het jaar van Mark van Bommel. Mark van Bommel moet als enige toch even met achternaam benoemd worden, sorry Mark. Het kan hard zijn, de topsport. Winst en verlies liggen vaak dicht bij elkaar, details maken het verschil en de VAR kan meedogenloos zijn. Een valpartij op het verkeerde moment, een licht ontvlambare kachel of veel blessures in je team. Tegenslagen horen bij de topsport en bij het leven.

Hoe was jouw persoonlijke sportjaar 2019? Had je veel last van kleine kwetsuren of heb je juist dat persoonlijk record eindelijk eens verbeterd? Was je net zo ongelukkig als Tom Dumoulin of had je de finesse van Max Verstappen? De nationale sporthelden zijn onze helden, omdat ze ons allemaal vertegenwoordigen. We hebben allemaal onze eigen sportdoelen, geluk of pech. We hebben allemaal een anekdote over die ene bal buitenkant paal of die beslissende actie in de laatste minuut.

Uiteraard hebben we ook in Oss onze sporthelden. Wist je bijvoorbeeld dat de Nederlands kampioen wipschieten afkomstig is uit Oss? En dat Milco Abrahams de kosten voor deelname aan zijn eerste WK senioren zelf moest bekostigen? Ook in de gemeente Oss hebben we vele sporthelden met hun eigen verhaal, hun eigen hobbels, hun glansrijke successen of juist hun grootste nederlagen. Al deze verhalen komen aan bod tijdens de Osse Sportawards op maandagavond 27 januari 2020. In theater De Lievekamp krijgen de Osse topsporters hun ‘moment of fame’ en worden de vele verhalen van 2019 vertelt. Ook benieuwd naar deze belevenissen, overwinningen, hoogte- en dieptepunten? Klik hier om te kijken wie er genomineerd zijn en bestel hier je entreekaarten voor de Osse Sportawards.

Op naar een nieuw (sport)avontuur in 2020! Wij wensen iedereen een sportief en gezond jaar toe!