Hoe willen en kunnen bewoners centrum, Krinkelhoek en Mettegeupel vitaal zijn?

Ruim 2000 ouderen, die wonen in het centrum, Krinkelhoek en Mettegeupel en alle bewoners van de Brabantstraat kunnen vertellen wat ze willen en nodig hebben om vitaal te zijn. Hiervoor krijgen zij tussen 12 en 25 oktober bezoek van vrijwilligers en medewerkers. Hiermee start het project Sociaal FITaal. De projectgroep: ‘Juist in deze moeilijke tijden willen we er zijn voor de bewoners en helpen op een manier die past bij de wensen en behoeften.’

Wat is Sociaal FITaal?
De vrijwilligers en medewerkers hebben op 12 oktober een training gehad voor Sociaal FITaal. Sociaal FITaal is een vitaliteitsprogramma voor mensen in de volgende gevallen:
– Ze kunnen de weg naar hulp moeilijk vinden.
– Ze hebben behoefte aan (meer) sociale contacten.
– Ze willen graag aan hun vitaliteit werken.

Vitaliteitstest
Ouderen hebben in de week van 25 september een brief gehad van wethouder Thijs van Kessel, namens de samenwerkende organisaties. Nu gaan vrijwilligers aanbellen om te praten over wat mensen willen, wat mensen kunnen en wat mensen nog nodig hebben. Ook kunnen bewoners deelnemen aan de vitaliteitstest op 7 november in Sporthal de Rusheuvel. De deelnemers krijgen de uitkomsten direct mee. Ook kunnen ze vragen stellen en zich aanmelden voor verschillende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een beweeggroep, een kaartclub, hulp bij financiële vragen, uitleg over gezonde voeding of over huishoudelijke hulp. Op deze manier hopen de samenwerkende partijen, de gezondheidsverschillen in de gemeente kleiner te maken.

Coronamaatregelen
Natuurlijk houdt de organisatie altijd rekening met de geldende coronamaatregelen

Vrijwilligers en professionals
Om al deze mensen te bereiken zetten vrijwilligers zich samen in met medewerkers van gemeente Oss, het Sport Expertise Centrum, Brabant Zorg, GGD, ONS Welzijn en andere maatschappelijke partners.