Iedere stap vooruit is winst!

Op welke leeftijd je precies tot de ouderen wordt gerekend in de sportwereld, verschilt van sport tot sport. Veelal ligt dat rond het 40e levensjaar. Vanaf dat moment ga je door het leven als een veteraan!

Als vrouw bereik je na je 40e levensjaar langzaamaan de verschillende overgangsfases, met alle bijverschijnselen van dien. Tel daar 20 jaar schouderklachten en een schouderoperatie, waardoor vele soorten sporten niet meer mogelijk zijn, bij op en ik stel jullie aan de uitkomst voor.

Mijn naam is Elle, 43 jaar, en moeder van een druk gezin met twee opgroeiende kids. Volgens de sportwereld dus een echte veteraan en ook de verschijnselen als stemmingswisselingen en moeheid, die passen bij het begin van de overgang,  begin ik te herkennen. Door mijn schouderklachten ben ik al lange tijd flink beperkt in het sporten. Genoeg redenen om het sportbijltje erbij neer te leggen, zou je denken.

Toch weerhoudt dit mij er niet van een gezonde levensstijl na te streven en voldoende te bewegen. Juist niet! Juist in mijn situatie helpt dit me enorm. Ik doe het op mijn manier, in stapjes die passen in mijn leven en bij mijn beperkingen. Hoe meer mijn lichaam in balans is, hoe minder hevig ik beperkingen ervaar. Niet kijkend naar wat niet meer kan, maar juist kijkend naar wat wél kan.
De juiste combinatie van goede voeding en regelmatige dagelijkse beweging zorgen ervoor dat ik me dagelijks fit en energiek voel. En echt waar, het is voor iedereen mogelijk!

Wil jij dit ook? Zorg voor de juiste portie dagelijkse beweging en je zult merken dat je direct winst ervaart. Is de stap naar een sportschool of een sportclub nog te groot? Niet getreurd! Maak de stap kleiner en begin met een fikse wandeling in je vertrouwde omgeving. Past een uur sporten niet in je drukke dagschema? Maak de stap dan kleiner en ga voor een half uur. Aan je conditie werk je ook door met je kids op de trampoline te staan of door lekker touwtje te springen. Dat is ook nog eens super leuk.

Iedere stap die je zet, is een stap vooruit en brengt je dichter bij de winst; een gezond en vitaal leven!