JOGG aanpak werpt zijn vruchten af in Oss!

Vandaag waren het Sport Expertise Centrum (SEC), Jongeren op Gezond Gewicht Oss en scholengroep Het Hooghuis in het kader van de Week voor de gezonde jeugd te gast bij het tv-programma Goedemorgen Nederland op NPO 1. In deze week (5 t/m 10 maart) maakt de organisatie Jongeren Op Gezond Gewicht in samenwerking met professionals, wethouders en supporters zich hard voor een gezonde toekomst voor jongeren.

Tijdens de vier live-uitzendingen bij Goedemorgen Nederland werd er veel aandacht besteed aan de samenwerking tussen bovengenoemde partijen en GGD Hart voor Brabant, die wekelijks bezig zijn om een gezonde omgeving te creëren voor ruim 5000 leerlingen van het voortgezet onderwijs. Onder andere leerling Fem van Os vertelde over de combinatie van het beoefenen van topsport in de acrobatische gymnastiek en school. Wethouder Kees van Geffen sprak zijn vertrouwen uit in de aanpak in Oss.

Tanja Peters, voorzitter centrale directie Het Hooghuis: ‘Ik ben blij verrast dat de JOGG-regisseur door Omroep WNL werd benaderd om onze structurele aanpak toe te lichten. Als scholengroep hebben we een maatschappelijke rol om jongeren bewust te maken van keuzes rondom een gezonde leefstijl. Ik ben trots op deze gezonde samenwerking’.

De volledige uitzending van Goedemorgen Nederland, inclusief live-beelden in Oss, is terug te zien op https://www.npo.nl/goedemorgen-nederland/POW_03333061.

Vanochtend hebben de partijen ook een eigen video gelanceerd om de samenwerking in beeld te
brengen! Bekijk de video hieronder!