KNLTB Hallenplan in Oss

Op zaterdag 6 en zondag 7 januari organiseert het Sport Expertise Centrum (SEC) in samenwerking met de gemeente Oss en de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) een KNLTB Junioren Toernooi in tennishal de Rusheuvel. Talentvolle tennisjeugd uit de regio zal met elkaar de strijd aangaan in de categorie t/m 12 jaar op de indoorbanen in Oss. Dit toernooi is onderdeel van een breder concept dat bekend staat als het KNLTB Hallenplan.


Het Hallenplan is een initiatief vanuit de KNLTB in samenwerking met de gemeente Oss om de leegstand van tennishallen tegen te gaan. In totaal huurt de KNLTB dit jaar drie weekenden de tennishal op Sportpark Rusheuvel om de Junioren Tour te organiseren. Andere weekenden waarin toernooien worden georganiseerd zijn 3 – 4 februari en 2 – 3 maart 2024. Het is de bedoeling dat in de komende jaren nog meer georganiseerd gaat worden om de bezettingsgraad van de hal te verbeteren.

Per weekend worden er iedere keer twee KNLTB Junior toernooien georganiseerd met een deelnemersaantal van 16 spelers per toernooi. De toernooien vallen in de categorie Brons van de Junior Tour. Het zijn dus toernooien die meetellen voor de KNLTB jeugdranglijst.

Het SEC werkt samen met de gemeente Oss aan het Hallenplan en is gevraagd om dit jaar zowel de coördinatie en uitvoering van de organisatie van de toernooien voor haar rekening te nemen. TV Helios uit Oss en Derk Steenbakkers (TOGO) helpen mee en ondersteunen de wedstrijdleiding in de weekenden. Het is de bedoeling om dit in de volgende edities met alle tennisverenigingen uit de gemeente Oss op te pakken. Het SEC zal zich daarna gaan richten op de coördinatie.