Laat je kooktalent zien en word Keukenbaas van de gemeente Oss!

De Keukenbazen Battle, de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar in Noordoost-Brabant, is gestart. Ook de gemeente Oss doet mee met dit project, dat door het Sport Expertise Centrum wordt gecoördineerd. Uit de inzendingen van de gemeente Oss kiest chefkok Roland het winnende team. Zij worden Keukenbaas van de gemeente Oss en mogen meedoen aan de finale: de Mega Live KookBattle.

Lekker en gezond met producten uit de buurt
De opdracht van de teams luidt: ‘Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt.’ Deelnemers gaan in teams van twee of drie kinderen de strijd aan; per gemeente gaat er één team door naar de finale op 5 oktober. Die is bij het Koning Willem I College in Den Bosch. Op woensdag 9 oktober wordt de overall winnaar bekend gemaakt tijdens een feestelijk diner, ook in Den Bosch.

De teams kunnen hun gezonden en lekkere ingrediënten kopen bij lokale foodsuppliers. Daar scoren ze extra punten mee. Regio Noordoost Brabant is de organisator van het project, dat door tal van gemeenten in Noordoost-Brabant wordt omarmd.

Meedoen?
Alle kinderen in de doelgroep uit de gemeente Oss hebben afgelopen week de flyer en informatiebrief voor ouders ontvangen met daarop alle details omtrent Keukenbazen 2019. Het Sport Expertise Centrum daagt alle kinderen van groep 7 en 8 uit om deel te nemen. Ga naar www.keukenbazen.nl en stuur je inzending uiterlijk zondag 22 september in.