Leuke activiteiten tijdens de JOGG week

Van zaterdag 5 t/m woensdag 9 oktober vindt de Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) week plaats in Oss. Tijdens deze week zijn er veel leuke activiteiten die door verschillende organisaties worden uitgevoerd.

Op dinsdag 8 oktober organiseren Ons Welzijn, het Sport Expertise Centrum, JOGG, GGD Hart voor Brabant en Basisschool de Nieuwe Link pauzesport en Naschoolse Sport. Ons Welzijn stelt De Buzz ter beschikking, waardoor er extra veel spel- en sportmaterialen aanwezig zijn. Samen met Ons Welzijn en GGD Hart voor Brabant voeren combinatiefunctionarissen van het Sport Expertise Centrum en de JOGG regisseur samen met de kinderen leuke activiteiten uit. Op de andere dagen gaat kinderboerderij Elzenhoek ploggen, gaan Guusje en Fleur naar de finale van Keukenbazen in de regio Noordoost-Brabant en vindt de fittest plaats bij Sociaal Vitaal! Het complete programma is te vinden op de website van het Sport Expertise Centrum. Kees van Geffen, wethouder Sport, over de JOGG week: ‘Gezond eten en bewegen is in dit digitale tijdperk en deze wereld vol verleidingen niet altijd vanzelfsprekend. Ik vind het dan ook belangrijk om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.’

Wat is JOGG?
Eén op de zeven kinderen in Nederland is te zwaar. Kinderen met overgewicht zitten vaak niet lekker in hun vel, zijn minder fit dan hun leeftijdsgenoten en worden vaker gepest. JOGG focust zich niet op het kind zelf, maar op de omgeving van het kind. Op wat thuis de norm is als het gaat om groente eten en wat ze in hun trommeltje mee naar school krijgen, of ze wel genoeg bewegen, wat ze zien in de media en of er ook iets gezonds te vinden is op het menu van de lokale sportkantine.