Een leven lang van voetbal blijven genieten via Walking Football

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn. En dat deze nieuwe voetbalvorm langzaamaan ook in deze omgeving meer enthousiastelingen trekt, blijkt o.a. wel uit de opkomst tijdens de open trainingen die de afgelopen weken bij Sportbedrijf Talentencampus georganiseerd zijn.

Oud en jong, want ook de kleinkinderen waren van de partij, trapten daar vrijblijvend een balletje onder begeleiding van onze combinatiefunctionarissen. Gezellig, laagdrempelig, maar natuurlijk wel bloedfanatiek.

Uitgangspunten
Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te raken bij een vereniging.

Interesse?
Zie jij het zitten om met generatiegenoten nog lekker sportief bezig te zijn, laat het ons vooral weten via hans@sport-expertise-centrum.nl. In onze gemeente wordt Walking Football al bij een aantal voetbalverenigingen aangeboden, dus genoeg kansen op aansluiting!