Mark Tuitert en Koen Schobbers kijken vooruit op de toekomst tijdens Expertmeeting!

Op woensdag 14 november organiseerde het Sport Expertise Centrum de jaarlijkse Expertmeeting. ‘De toekomst is al begonnen’ was dit jaar het thema van de goed bezochte avond.

De avond werd geopend door Koen Schobbers. De E-sporter vertelde waarom hij een carrière als E-sporter verkoos boven zijn studie Geneeskunde. Koen sprak enthousiast over de opkomst van E-sports, wat de rol van E-sports voor verenigingen kan zijn en gaf handige tools voor ouders met gamende kinderen. Daarnaast sprak Koen over de ontwikkeling die E-sports de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en wat er in de toekomst verwacht kan worden.

Daarna nam Mark Tuitert de 200 aanwezigen mee in een verhaal over zijn schaatscarrière met ups en downs. Hij sprak over de obstakels die hij heeft moeten overwinnen voordat hij een gouden medaille haalde op de Olympische Spelen in Vancouver. Ook gaf Mark zijn visie over hoe de sportwereld er over 10 en 20 jaar uit zal zien. Ten slotte vertelde hij hoe het is om ondernemer te zijn in de sportwereld.

De avond werd afgesloten op het innovatieplein. Hier presenteerde diverse partijen hun innovatieve producten. SEC-directeur Marc Ghering kijkt tevreden terug op de avond: ‘Een zeer inspirerende avond waarin helder is geworden dat innovatie bewegen alleen nog maar leuker maakt voor alle doelgroepen die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen.‘