Mondriaan College behaalt vignet Bewegen en sport

In het kader van de Gezonde School heeft Het Hooghuis locatie Mondriaan College het vignet Bewegen en sport behaald. Het Hooghuis werkt intensief samen met maatschappelijke instellingen, sportverenigingen, het Sport Expertise Centrum (SEC) en de gemeente Oss aan de Gezonde School. Dit blijkt uit de aandacht en middelen die Het Hooghuis vrijmaakt voor de Gezonde School. Het Hooghuis doet dit voor de thema’s: Voeding, Bewegen en sport, Alcohol-, roken- en drugspreventie en Relaties en seksualiteit.

Traditie als sportieve school
Het Mondriaan College heeft een lange traditie met het begeleiden van topsportleerlingen. Het is dan ook geen verrassing dat de school het vignet Bewegen en Sport heeft behaald. Maar met de toenemende obesitas is Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) niet voor niets in het leven geroepen. Beweging en een goede gezonde levensstijl zijn daarmee zichtbaar en het zijn een soort vaardigheden die je aan de jongeren mee wilt geven. Deze bewustwording creëren is ook een vorm van leren. Daar voelt de school zich graag medeverantwoordelijk voor.

Directeur Erik Jan Bakker van het Mondriaan College vindt bewegen belangrijk. Hij zegt hierover: ‘De kinderen op de scholen zitten te veel en een te lange tijd. Genoeg sportlessen aanbieden is dan ook een eerste logische stap om als school te zetten. Het liefst bieden we nog meer aan dan wat wordt geadviseerd.’

Extra aandacht voor bewegen en sport
Hopelijk gebeurt dit ook in de gezinnen en de directe omgeving van de jeugd, die je zo graag een lang, gezond en dus sportief leven toewenst.

Het Hooghuis Mondriaan College vindt sport heel belangrijk en zij geven hier extra aandacht aan. Hierdoor hebben ze het vignet verdiend:
– Naast de reguliere gymlessen wordt Lichamelijke Opvoeding als examenvak aangeboden op MAVO (LO2). 
– Naast de reguliere gymlessen wordt Lichamelijke Opvoeding als examenvak aangeboden op HAVO (Bewegen Sport & Maatschappij).
– Diverse sporttoernooien worden georganiseerd
– Er zijn sportdagen tijdens de drie activiteitenweken in het schooljaar 
– Er zijn evenementendagen waarop veel wordt gesport.

Bewegen en sport is gewaarborgd
Door het behalen van het vignet Bewegen en sport blijft dit programma de komende jaren gewaarborgd.

Het Sport Expertise Centrum (SEC) ondersteunt Het Hooghuis bij het behalen van het vignet Bewegen en sport. SEC directeur Marc Ghering zegt hierover: ‘We zijn blij dat het SEC al diverse jaren Het Hooghuis ondersteunt bij de realisatie van deze vignetten. Op deze manier blijven we ons inzetten voor een gezonde jeugd.’