Nieuwe datum uitgestelde vitaliteitstest Sociaal FITaal

Door aangescherpte coronamaatregelen kregen ruim 250 bewoners uit de wijk CKM afgelopen november een brief dat de geplande vitaliteitstest van 7 november 2020 niet door kon gaan. Ruim 7 maanden later krijgen deze mensen een nieuwe uitnodiging. De vitaliteitstest, georganiseerd door het Sport Expertise Centrum, gemeente Oss, GGD, ONS welzijn en BrabantZorg, is verplaatst naar zaterdag 12 juni aanstaande en vindt plaats in Sporthal de Rusheuvel in Oss.

De projectgroep is blij dat de vitaliteitstest alsnog kan doorgaan: ‘Na zo een lange tijd van mogelijke eenzaamheid, angst en beperkingen willen we er, juist nu, zijn voor de bewoners en helpen op een manier die past bij hun wensen en behoeften. Vitaliteit is meer dan ooit van levensbelang!’ 

Vitaliteitstest
Ouderen hebben in de week van 10 mei een uitnodigingsbrief voor de vitaliteitstest gekregen van wethouder Thijs van Kessel, namens de samenwerkende organisaties. Tijdens deze test wordt door middel van een tiental testjes en vragenlijsten de vitaliteit van deelnemers in kaart gebracht. Na afloop van de vitaliteitstest krijgen alle deelnemers een gesprek met een professional over de resultaten van de test. Bij elke persoon wordt gekeken waar ze behoefte aan hebben. Dat kan variëren tussen laagdrempelig beweegaanbod of sociale activiteiten in de wijk tot huishoudelijke hulp, hulp bij financiële vraagstukken of individuele hulp door een professional. Op deze manier hopen de samenwerkende partijen, gezondheidsverschillen in de gemeente kleiner te maken.

Coronamaatregelen
De organisatie houdt rekening met de geldende coronamaatregelen

Vrijwilligers en professionals
Om al deze mensen te helpen zetten vrijwilligers zich samen in met medewerkers van gemeente Oss, het Sport Expertise Centrum, Brabant Zorg, GGD, ONS Welzijn en andere maatschappelijke partners.