Opnieuw 4 cheques uitgereikt vanuit Osse Sportakkoord

Vier organisaties kregen van wethouder Kees van Geffen een cheque van € 250 vanuit het Osse Sportakkoord. Wethouder Kees van Geffen: ‘Hiermee hebben we tot nu toe 10 organisaties kunnen aanmoedigen hun ideeën uit te voeren. Mooi om te zien dat niet alleen verenigingen willen werken aan de ambities uit het Sportakkoord. Ook professionele- en vrijwilligersorganisaties weten elkaar te vinden. Er ontstaan mooie kansen om elkaar te ontmoeten en te versterken.’

De cheques werden uitgereikt aan de volgende organisaties:  
– Dorpshuis Onder d’n Plag: zij investeren in buitensportfaciliteiten bij het dorpshuis. Hierdoor worden de huidige faciliteiten voor een breder buitensportaanbod ingezet. Zo willen ze het hele jaar sport- en beweegactiviteiten aanbieden voor jong en oud.

– Medifit Oss: zij gaan het platform voor online sporten uitbreiden. Hierdoor kunnen meer mensen met de juiste begeleiding bewegen. Zo verlagen ze de drempel voor mensen die graag willen sporten, maar niet naar een fysieke sportschool durven of kunnen komen. Het uiteindelijke doel is om de doelgroep te bereiken die op dit moment niet of in mindere mate actief is.

– v.v. Nooit Gedacht: zij gaan samen met andere verenigingen in Geffen hun sportpark openstellen in de zomermaanden. Hierdoor kunnen jongeren tot en met 18 jaar hier kosteloos sporten. Het uiteindelijke doel is om deze doelgroep meer te laten bewegen en ze gratis kennis te laten maken met voetbal, handbal en tennis.  

– Stichting Dunes Games: zij willen een nieuw klimtoestel voor survivalactiviteiten plaatsen op het sportpark in Herpen. Met de realisatie van dit klimtoestel wordt het sportaanbod verder uitgebreid om meer mensen in beweging te brengen. Hierdoor kan de survivalsport het hele jaar door beoefend worden.

Vraag ook stimuleringsbudget aan
Bent u al partner van het Osse Sportakkoord en heeft u ook een goed idee dat aansluit bij de ambities van het Osse Sportakkoord? Dan kunt u het stimuleringsbudget van €250 aanvragen. In 2020 geven we (voorlopig) maximaal 25 stimuleringsbudgetten. Meer informatie hierover vindt u op www.sport-expertise-centrum.nl/osse-sportakkoord/partner-worden.  

Wat is het Osse Sportakkoord?
Het Osse Sportakkoord is een lokale vertaling van het Nationaal Sportakkoord. Het Nationale Sportakoord is in 2018 gesloten door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS), de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en de sportbonden (NOC*NSF). Bij het Osse Sportakkoord zijn ruim 60 organisaties aangesloten. Van lokale sportaanbieders, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven tot de gemeente.