Opnieuw cheques uitgereikt vanuit Osse Sportakkoord

Drie organisaties kregen deze week een cheque t.w.v. €250,- van Kees van Geffen. Met hun ideeën dragen de organisaties bij aan de ambities uit het Osse Sportakkoord.

De cheques werden uitgereikt aan:

– Stichting Urban Sports Oss, omdat ze zich inzetten om de aanleg van een Calisthenicspark op Sportpark de Rusheuvel te realiseren. Calisthenics is steeds populairder onder jongeren en jong volwassenen, maar in Oss ontbreken de faciliteiten voor deze sport nog. De ambitie is om een outdoor fitness park te realiseren die voor meerdere doelgroepen toegankelijk is en dat aanzet tot meer sport, bewegen en gezondheid.

– SCOSS, vanwege het aanbieden van laagdrempelige skate/skeelerlessen voor jeugd en jongeren. Zo leren zij veilig skaten als verkeersdeelnemer in de openbare ruimte. Hierbij maken ze gebruik van het parkeerterrein van Sportpark Koppelsteeg en is de samenwerking opgezocht met voetbalvereniging Berghem Sport.

– OVOCO, omdat zij zich inzetten om een buitensportaccommodatie te realiseren voor volleybal en beachvolleybal. In de coronaperiode heeft OVOCO de samenwerking gevonden met voetbalvereniging DESO en daardoor hebben de volleyballers van OVOCO langere tijd buiten getraind en dat smaakt naar meer. Daarnaast maakt de club al veelvuldig gebruik van het openbare beachvolleybalveld aan de Hertogin Mariastraat in Oss, maar deze faciliteit zou de club graag nog verder uitbreiden.

Vraag ook stimuleringsbudget aan
Bent u al partner van het Osse Sportakkoord? En heeft u ook een goed idee dat aansluit bij de ambities van het Osse Sportakkoord? Dan kunt u het een stimuleringsbudget van €250,- aanvragen.

Wat is het Osse Sportakkoord?
Het Osse Sportakkoord is een lokale vertaling van het Nationaal Sportakkoord. Het Nationale Sportakoord is in 2018 gesloten door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS), de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en de sportbonden (NOC*NSF). Het Osse Sportakkoord is tot stand gekomen in samenwerking met lokale sportaanbieders, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en de gemeente. 45 organisaties waren vertegenwoordigd tijdens interactieve bijeenkomsten en werksessies in de periode van mei tot en met oktober 2019. De ambities moeten ertoe leiden dat iedere Ossenaar meer gaat bewegen voor een gezond leven.