Oss beweegt gratis

Het klinkt heel normaal, een gezonde jeugd. Toch groeien jongeren ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes vaak (letterlijk) de meest voor de hand liggende keuzes zijn. In samenwerking met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) organiseert het Sport Expertise Centrum de JOGG themaweek ‘Oss beweegt gratis’ van 10 tot 14 juni 2019. ‘Gratis Bewegen’ kan in Nederland altijd en overal. Klimmen in de speeltuin, voetballen op het pleintje of naar school fietsen. Het is belangrijk voor je gezondheid dat je 60 minuten per dag beweegt. In deze week schenken we hier aandacht aan.

Dinsdag 11 juni
AVEM kinderopvang
Tijdens deze themaweek zullen verschillende locaties van AVEM kinderopvang in het teken staan van ‘bewegen’ en zullen de kinderen op een speelse en informatieve manier hierin meegenomen worden. Deze week worden er verschillende beweegkaarten verspreid binnen locaties en zullen de kinderen buiten en binnen leuke beweegspellen doen.

Woensdag 12 juni
JOGG foodtruck tijdens nationale buitenspeeldag – Sport Expertise Centrum en ROC de Leijgraaf
Ook dit jaar is er een prijsvraag uitgezet om tijdens de Buitenspeeldag kans te maken op de JOGG foodtruck. Megen, Krinkelhoek en Speeltuin de Buitelhof in Geffen werden uitgeroepen tot winnaars. De kinderen kunnen daar tijdens de Buitenspeeldag genieten van een heerlijke gezonde snack.

JOGG streeft er binnen de gemeente Oss naar om kinderen en hun ouders bewust te maken van de gezonde keuze en daarnaast een gezonde omgeving te creëren voor jongeren.

Donderdag 13 juni
Gezonde leefstijl activiteiten – Ons Welzijn
Ons Welzijn organiseert elke week tal van activiteiten, tijdens de ‘Oss beweegt gratis’ themaweek staan verschillende activiteiten in het teken van bewegen. Zo zal tijdens De Letterclub, inloopmiddagen, in de Speel-o-theek en tijdens de meidenavonden bewegen centraal staan! Ook zullen kinderen tijdens de Buzz activiteit beweegactiviteiten voorgeschoteld krijgen. Zowel kinderen als ouderen zullen zo op een leuke manier in aanraking komen met bewegen!

Naschoolse sport – Basisschool De Korenaer en Sport Expertise Centrum
Vandaag sporten kinderen van de groepen 3 en 4 van Basisschool De Korenaer ook na schooltijd in gymzaal Grindlaan. Tijdens deze naschoolse sport zorgt de combinatiefunctionarissen voor de begeleiding van de groepen kinderen. Hierbij is het belangrijk dat de kinderen plezier hebben en zorgen de combinatiefunctionarissen voor veel afwisseling in sport- en spelvormen! De kinderen krijgen vandaag een JOGG bidon!

Vrijdag 14 juni
Sociaal Vitaal – Sport Expertise Centrum
Sociaal Vitaal is een veelzijdig beweegprogramma gericht op weerbaarheid en op sociale vaardigheden. De deelnemers zijn tussen de 65 en 80 jaar. De nadruk ligt op het verkrijgen van (meer) zelfvertrouwen en het verbeteren van sociale vaardigheden om sociale contacten te leggen en te onderhouden. Na de inspanning drinken de deelnemers gezamenlijk koffie waarbij ze voorlichting krijgen over verschillende sociale- en gezondheidsthema’s. Deze week gaat het in het koffiemoment over zelfmanagement, een voorlichting waarbij aandacht wordt besteed aan het behouden van een gezonde leefstijl.