Oss Olympics brengt basis- en middelbare scholieren in beweging

In april 2022 vindt de eerste editie van Oss Olympics plaats. Tijdens deze sportevenementenweek nemen kinderen uit de gemeente Oss deel aan verschillende clinics en wedstrijdsporten. Alle scholen uit het basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs worden uitgenodigd om deel te nemen. Daarmee belooft het één van de grootste meerdaagse sportevenementen van Oss e.o. te worden.

Op vrijdag 5 november 2021 worden de clinics en wedstrijdsporten die volgend jaar uitgevoerd worden bekendgemaakt tijdens de Kick-off. Hiermee gaat Oss Olympics officieel van start! Om het een unieke olympische sportdag te maken is er onder andere een openingsceremonie, een echte olympische vlam en een speciale versie van de olympische ringen.

Twee basisscholen zijn op 5 november aanwezig op Sportpark de Talentencampus om de wedstrijdsporten en clinics uit te proberen. Ruim 250 leerlingen van Basisschool Hertogin Johanna (locatie A) en Kindcentrum Sterrebos gaan tijdens de Kick-off sportdag aan de slag met zeer uiteenlopende sporten. Alle andere scholen worden direct na deze kick-off benaderd voor hun deelname aan Oss Olympics 2022.

Oss Olympics wordt georganiseerd door het Sport Expertise Centrum en is ‘powered by JOGG’. JOGG zet zich in om de leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken. Bij JOGG in de gemeente Oss staan drie thema’s centraal: Oss beweegt gratis, Oss drinkt water en Oss snoept gezond. Oss Olympics draagt bij aan het doel om samen veel te bewegen. Ook aan Oss drinkt water en Oss snoept gezond wordt aandacht besteed. Er worden waterpunten neergezet voor de kinderen en er zullen lekkere gezonde snacks aanwezig zijn.