Osse Sportawards worden uitgereikt op 25 januari 2021

Het coronavirus zorgt ervoor dat de Osse Sportawards er dit jaar anders uitzien. Toch laten we het sportjaar 2020 niet zomaar voorbij gaan. Daarom reiken we op 25 januari 2021 de Osse Sportawards uit. De precieze invulling en locatie van de avond maken we later bekend.

Nieuwe awards
Tijdens een normaal sportjaar reiken we ook de Sportawards voor sportman, sportvrouw, sporttalent en sportteam uit. Het sportjaar 2020 was een bijzonder jaar. Veel atleten en teams hebben hun belangrijke toernooien en competities niet gespeeld of niet afgemaakt. De keuzecommissie Sportawards vindt het daarom niet eerlijk om voor elke categorie afzonderlijk een Sportaward uit te reiken.

De awards die we dit jaar uitreiken zijn daarom anders dan andere jaren. Dit jaar reiken we de volgende awards uit.

– Osse Sportaward
Award voor de meest aanprekende prestatie van 2020. Daarbij voegen we de categorieën dus voor één keer samen. De commissie kiest drie genomineerden. En op de avond zelf maken we de winnaar bekend. Het is mogelijk hier zelf iemand voor aan te dragen.

– Sportakkoord Stimuleringsaward
Net als vorig jaar wordt ook dit jaar de Sportakkoord Stimuleringsaward uitgereikt. De award gaat naar de organisatie die het ontvangen stimuleringsbudget het beste heeft ingezet. Voor deze award komen alleen organisaties in aanmerking die het stimuleringsbudget van €250,- hebben ontvangen. De stuurgroep van het Osse Sportakkoord kiest de winnaar. De winnaar wordt beloond met een bedrag van €250,-. Het is niet mogelijk om hier zelf een initiatief voor aan te dragen.

– Regenboogaward
Deze award is een initiatief van Regenboogstad Oss, COC Noordoost Brabant en het Sport Expertise Centrum. De award gaat naar een initiatief van een sportaanbieder om het sportklimaat en respect voor mensen uit de LHBTI+ gemeenschap te verbeteren. Een vakjury kiest drie genomineerden. En op de avond zelf maken we de winnaar bekend. Het is mogelijk om hier zelf een initiatief voor aan te dragen.

Aanmelden kampioenen en initiatieven
Ook zetten we alle sportkampioenen weer in het zonnetje. Het is weer mogelijk om sportkampioenen aan te melden. Lees eerst de criteria door, voordat je een kampioen aanmeldt! Het aanmelden van kampioenen en initiatieven kan tot en met 18 december.

Kijk hier voor alle informatie over het aanmelden van kampioenen en initiatieven.