Ossenaren komen in beweging tijdens jubileumweekend Sport Expertise Centrum

Het Sport Expertise Centrum (SEC) bestaat dit jaar tien jaar. Dat werd gevierd met een jubileumweekend dat bol stond van sportieve activiteiten.

Daily Mile
Het weekend begon vrijdagochtend op het terrein van A.V. Oss’78. Daar liepen 240 kinderen een Daily Mile. Na het lopen vermaakten de kinderen zich op het middenterrein van de atletiekvereniging. Daar konden de kinderen zich uitleven op een stormbaan. Op de Osse basisscholen liepen nog eens 2000 kinderen een Daily Mile. The Daily Mile is een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden. Leerlingen en leerkrachten proberen iedere dag naar buiten te gaan om in een kwartier een aantal rondjes te (hard)lopen.

Vrijdagmiddag vond ook nog de jubileumreceptie plaats op Sportpark de Talentencampus. Ruim100 genodigden luisterden naar de verhalen van Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF en Bob van Oosterhout, directeur/oprichter Triple Double.

Familieactiviteit CrOSSing
Zaterdag stond in het teken van CrOSSing. CrOSSing is een nieuwe familieactiviteit waarbij familieleden samen te gekke beweegopdrachten uitvoerden in de omgeving van Sportpark de Rusheuvel. Zo’n 35 teams probeerden in twee uur tijd zoveel mogelijk opdrachten af te ronden. Teams moesten bijvoorbeeld een aantal actieve challenges doen en dit vast leggen op camera. Daarnaast konden de teams punten verdienen bij de vijf checkpoints in het speelgebied. Bij deze checkpoints werden de deelnemers uitgedaagd met afwisselende beweegopdrachten. Team 32 wist de meeste punten te verzamelen en mag zich de allereerste winnaar van CrOSSing noemen.

Wijkbattles
Het jubileumweekend werd afgesloten in Herpen, Geffen en Ussen. Daar konden buurtbewoners aan iedereen laten zien dat zij de Meest Actieve Wijk zijn. Met uitdagende spellen als stoepranden, KanJam, Footdart en lasergamen namen buurtbewoners het tegen elkaar op. Tijdens deze gemoedelijke activiteit werd door GGD Hart voor Brabant gezorgd voor een gezonde snack. Deze activiteit werd in samenwerking met verschillende sportaanbieders georganiseerd.