Proef aan verschillende sporten

De kinderen uit de gemeente Oss zijn gelukkig alweer een paar weken lekker aan het sporten en bewegen. De blijdschap op de velden is daarmee weer enigszins hersteld. Het gezellige geluid van sportactiviteiten op een sportpark is toch ongeƫvenaard. Kinderen blij, ouders blij! In het jaar 2020-2021 komen er hopelijk veel nieuwe kinderen naar de verenigingen. Dan zijn er namelijk weer nieuwe en jonge basisschoolkinderen die een hobby voor het eerst gaan uitproberen om te kijken of deze bij hen past. Met een leuk aanbod op de Try-out Sports kalender kan de vereniging deze kinderen misschien wel een geweldige tijd bezorgen. Jeugdleden die uiteindelijk hun passie weer zullen overbrengen op de jeugd die na hen komt.

Zelf probeerde ik ook zeker veel andere sporten uit. Sporten was mijn hobby, dus het kwam als vanzelf om naast mijn tennis- en hockeytrainingen ook nog taekwondolessen te volgen. En het jaar erop nog eens te kijken hoe leuk trampolinespringen was. Zo heb ik ieder jaar kunnen proeven aan verschillende sporten. En hoewel ik uiteindelijk trouw ben gebleven aan het tennissen, heb ik hierdoor ook veel respect gekregen voor de skills van andere sporters. 

Ook dit jaar hoop ik dat Try-out Sports als de brug tussen verenigingen en basisschoolkinderen mag functioneren en dat er weer veel nieuwe jeugdleden zichzelf aanmelden die elk een nieuw, eigen geluid met zich zullen meebrengen om het sportpark te voorzien van gezelligheid en sfeer. Want daar doen we het toch allemaal voor?