Programma JOGG week

Van zaterdag 5 tot 9 oktober vindt de JOGG week plaats in Oss. Hieronder vind je het programma en kunt je zien wat we allemaal doen om een gezonde omgeving te creëren voor de jeugd in Oss! De JOGG week wordt georganiseerd door de werkgroep JOGG waarbij het Sport Expertise Centrum, GGD, AVEM kinderopvang, Ons Welzijn en Gemeente Oss betrokken zijn.

Zaterdag 5 oktober
Keukenbazen
Mega Live KookBattle met Osse vertegenwoordigers Guusje en Fleur
Bedenk een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt. Dat is de opdracht waar teams van 2 of 3 kinderen mee aan de slag zijn gegaan. Afgelopen periode streden de kinderen om een plaats in de regiofinale. Vandaag vindt de finale van Keukenbazen, de Mega Live KookBattle, plaats in Den Bosch. Oss wordt vertegenwoordigd door Berg-Oss Kokkinnen Guusje en Fleur met het gerecht Hachee en Fleur

Sociaal Vitaal
Sport Expertise Centrum, GGD, Ons Welzijn en Brabant Zorg
Sociaal Vitaal is een beweeg- en gezondheidsprogramma voor ouderen die weinig of niet bewegen, behoefte hebben aan (meer) sociale contacten en graag aan hun fitheid willen werken. Op zaterdag 5 oktober vindt er een fitheidstest plaats in Wijkcentrum Schadewijk. JOGG zet zich in voor een gezonde omgeving en wil graag een bijdrage leveren aan de fitheidstest. De fitheidstest is met name voor ouderen, maar dit jaar bieden we mensen uit alle leeftijden de mogelijkheid om deel te nemen aan de fitheidstest. Dit om hun eigen fitheid in kaart te brengen maar ook om laagdrempelig in gesprek te gaan met verschillende professionals uit de wijk over de onderwerpen: wat wil je, wat kan je en wat heb je nodig?

Dinsdag 8 oktober
De Buzz

Ons Welzijn – GGD Hart voor Brabant – Sport Expertise Centrum
Ons welzijn organiseert elke week tal van activiteiten. Tijdens de JOGG week zullen verschillende activiteiten in het teken staan van sport en spel. Zo zal De Buzz van Ons Welzijn bij Basisschool de Nieuwe Link langs gaan om sport- en spelactiviteiten te organiseren voor de kinderen. Daarna is De Buzz aanwezig tijdens de Naschoolse Sport van het Sport Expertise Centrum op die locatie. In samenwerking met GGD Hart voor Brabant wordt op deze locatie ook het Frisdrankspel gespeeld.

Woensdag 9 oktober
Keukenbazen

Gemeente Oss & Agri Food Capital
Vandaag is de Keukenbazen finale! Al heel 2019 kunnen kinderen uit Oss gerechten insturen naar Keukenbazen om zo kans te maken op de grote finale! Op 5 oktober hebben de kinderen uit de regio Noordoost-Brabant tijdens de Mega Live KookBattle hun gerecht klaargemaakt. Op 9 oktober zal de jury zal het winnende koppel bekend maken.

Ploggen met Kinderboerderij Elzenhoek
Kinderboerdij Elzenhoek – Sport Expertise Centrum
De JOGG week valt deze week samen met de week van de duurzaamheid. Daarom combineren we duurzaamheid en sporten en gaan we samen ploggen. Dat is joggend afval prikken. Kinderen gaan onder begeleiding op pad om afval op te ruimen. Meneer Gijs, de ezel van de kinderboerderij, gaat ook mee. Voor alle helpers wacht er na afloop iets lekkers.

Expertmeeting – Het Osse Sportakkoord
Op woensdag 9 oktober wordt het Osse Sportakkoord ondertekend in Dome-X. Naast het ondertekenen van het Osse Sportakkoord is er een programma samengesteld met twee sprekers. JOGG juicht dit initiatief toe en is blij dat organisaties in Oss zich inzet voor de Osse inwoner.