Al ruim 150 aanmeldingen voor RegiOlympics op 26 september 2024

Op donderdag 26 september van 10:00 tot 14:00 uur organiseert het Sport Expertise Centrum de RegiOlympics. Dit sportevenement wordt georganiseerd voor alle deelnemers die een lichamelijke en/of verstandelijke beperking hebben. Tijdens dit evenement kunnen de deelnemers kennismaken met de diverse sporten uit de regio. 

Het idee is ontstaan in de werkgroep Uniek Sporten Noordoost-Brabant, waar meerdere gemeentes vertegenwoordigd worden door buurtsportcoaches. Gemeente Land van Cuijk, Maashorst, Bernheze en Oss slaan gezamenlijk de handen ineen om de deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen. ‘Het is mooi dat wij als gemeente en regio kunnen laten zien hoe groot de diversiteit aan sporten is. Wij hopen dat er voor iedere deelnemer een passende sport- of bewegingsvorm is die voor levenslang sportplezier kan zorgen’, aldus Tom van Ooij, regiocoördinator Uniek Sporten gemeente Oss. De Uniek Sporten buurtsportcoaches uit iedere gemeente zijn een belangrijke schakel voor de deelnemers. Zij kunnen de deelnemers helpen met het vinden van passend aanbod. ‘Doordat wij contact hebben met de Uniek Sporten verenigingen in onze gemeente kunnen wij snel schakelen wanneer een deelnemer geïnteresseerd is in een proefles. Wij verzorgen de laagdrempelige overdracht en matchen op die manier sporter met sportaanbod’, aldus Tom Linssen, regiocoördinator Uniek Sporten gemeente Bernheze.  
 
Op Sportpark Rusheuvel zijn tal van sport- en beweegaanbieders aanwezig. De sportprofessionals begeleiden verschillende sportclinics zoals tennis, kickboksen, bootcamp, hockey en nog veel meer. Inmiddels hebben zich al meer dan 150 deelnemers ingeschreven voor dit evenement. Vanuit de regio Noordoost Brabant zullen meerdere scholen afreizen naar Oss om gezamenlijk een fantastische sportdag te beleven. 
 
Heb je vragen of wil je je graag aanmelden voor de RegiOlympics? Neem contact op met tomlinssen@sport-expertise-centrum.nl