Rick van der Ven over het sportjaar 2020

In aanloop naar de Osse Sportawards spraken we met sporters en betrokkenen over het succesvolle sportjaar dat ze achter de rug hebben ondanks de coronacrisis. In de deze aflevering kijken we terug met Rick van der Ven.

Zou je wat meer over jezelf kunnen vertellen en over je prestaties in 2020?
‘Ik ben Rick van der ven en ik ben 29 jaar oud en handboogschutter. Van de drie wedstrijden die er voor ons zijn geweest in 2020 heb ik één keer goud gehaald op het NK veld schieten en één keer brons op het NK indoor.’

Wat was je eerste reactie na het behalen van het kampioenschap?
‘Ik ben tevreden over mijn schieten en ben blij dat we met het kleine aantal wedstrijden toch een aantal mooie resultaten hebben kunnen neerzetten.’

Kun je aangeven wat corona dit jaar voor jouw sportjaar betekend heeft?
‘Eigenlijk alles. Het hele outdoorseizoen werd afgelast en de Olympische Spelen in Tokyo werden verplaatst en zelfs nu in 2021 hebben we nog niet echt een vooruitzicht op wedstrijden in de nabije toekomst. Dus het is voornamelijk trainen en in vorm blijven en afwachten op de eerste bekendmaking van wedstrijden.’

Waar beoefen je deze sport normaal gesproken?
‘Ik beoefen de sport op mijn eigen club (De Vriendenkring in Schaijk), op Sportcentrum Papendal of op mijn werk (JVD Group). Handboogschieten is een mooie mix van individueel sporten en in teamverband. Op de vereniging leeft echt een gezellige sfeer waar iedereen elkaar kent en met elkaar door één deur kan.’

Hoe ben je eigenlijk bij deze sport gekomen?
‘Via familie ben ik erin gerold en ik ben eigenlijk nooit meer weggegaan.’

Wat zou je graag in de toekomst willen bereiken als sporter?
‘Een medaille in Tokyo later dit jaar zou mooi zijn.’

Wie is eigenlijk je grootste idool?
‘Dat is Park Kyung-Mo. Hij heeft altijd goeie resultaten neergezet en is heel constant gedurende zijn carrière.

Wat verwacht je van de komende Osse Sportawards, die dit jaar als online show plaatsvindt?
‘Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet verwachten, maar ik ga ervan uit dat het een mooie show wordt.’