RKSV Cito en Sport Expertise Centrum slaan handen ineen!

Vanaf woensdag 4 september wordt er iedere woensdagmiddag gevoetbald door de jongste jeugdteams van RKSV Cito. De voetbalvereniging in Oss-Zuid heeft hiervoor de samenwerking opgezocht met het Sport Expertise Centrum (SEC). Door de aanwezigheid van een combinatiefunctionaris van het SEC, in de persoon van Gerald de Poot, kunnen 6 stagiaires van ROC de Leijgraaf (Sport & Bewegen) worden ingezet. De stagiaires worden gedurende het jaar opgeleid tot een zelfstandige trainers.

RKSV Cito, meer dan voetbal
Cito is een echte wijkverenigingen. Behalve voetbal organiseren zij veel meer activiteiten voor leden en buurtbewoners. Voorbeelden hiervan zijn biljarten, kaarten, jeu de boules en gymnastiek voor ouderen. Ook Basisschool Pius X is jaarlijks te gast voor verschillende sportdagen en evenementen. Behalve een vereniging voor de wijk wordt RKSV Cito nu ook een opleidingsclub voor mbo-studenten van ROC de Leijgraaf. Natuurlijk lossen ze hiermee ook gedeeltelijk het vrijwilligersprobleem op binnen de vereniging.

Sport Expertise Centrum is er ook voor kleinere clubs
Het SEC organiseert al jarenlang de trainingen voor de jongste jeugd op woensdagmiddag bij RKSV Margriet, sv OSS’20, sv TOP, Berghem Sport en MHC Oss. Dit doen wij in samenwerking met stagiaires van ROC de Leijgraaf en CIOS die gedurende het sportjaar worden opgeleid tot zelfstandige clubtrainers. Ook vrijwilligers vanuit de sportverenigingen (jongeren vanaf 16 jaar en/of ouders) kunnen worden opgeleid tot zelfstandige clubtrainer door mee te draaien bij de organisatie en uitvoering van de trainingen op woensdagmiddag.

We vinden het erg goed dat RKSV Cito als relatief kleinere vereniging ons heeft gevonden. We hopen dat we in de toekomst meer verenigingen mogen gaan ondersteunen bij het blijven en/of worden van een vitale en sterke vereniging.