Ruim 200 kinderen nemen deel aan KNVB schoolvoetbaltoernooi in Oss

Op vrijdag 28 februari vonden de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi plaats op de velden van de Talentencampus in Oss. Er deden ruim 200 basisscholieren van scholen uit de gemeente Oss mee aan het toernooi.

Toernooi met jongens- en meisjesteams
Het toernooi bestond uit twee categorieën. Kinderen uit groep 5 en 6 speelden in één poule tegen elkaar en kinderen uit groep 7 en 8 speelden in drie poules tegen elkaar in de ochtendronde. In de middag streden vervolgens de beste teams uit deze ronde in de ‘Champions League’ poule om de winst. Uiteindelijk wist het team The Masters van basisschool Pius X er met de winst vandoor te gaan in de groep 5 en 6 poule. De winst bij de groep 7 en 8 teams ging naar De Fonkeling groep 8. In de ‘Europa League’ poule wist De Teugeltjes te winnen. Aan het toernooi deden zowel jongens- als meisjesteams mee. Studenten van ROC de Leijgraaf fungeerden als scheidsrechters bij de vele wedstrijden deze dag. De winnaars van de lokale voorronde in Oss stromen door naar de regiofinale en kunnen het zelfs schoppen tot de landelijke finale op de KNVB Campus in Zeist.

De organisatie kijkt terug op een succesvol toernooi. Jochem van Grunsven van het Sport Expertise Centrum zegt hierover: ‘Ook dit jaar is er weer flink gestreden om de overwinning. Ook vinden we het belangrijk dat alle deelnemende teams veel wedstrijden kunnen spelen. Aan de moegestreden gezichten te zien is dat goed gelukt en hebben de deelnemers ook dit jaar weer een mooie afsluiting van de carnavalsvakantie beleefd.’