Samen sporten in coronatijd

Samen sporten is leuker dan alleen sporten. Helaas was het de laatste tijd niet mogelijk om samen te sporten. Gelukkig is het nu weer toegestaan om, onder bepaalde voorwaarden, samen in de buitenlucht de sporten. We geven 5 voorbeelden van sporten die je buiten kunt doen en waarbij je anderhalve meter afstand van elkaar kunt houden.

Wandelen
Wandelen is de ideale activiteit om te doen als je bij wilt praten met een vriend of vriendin die je al een tijdje niet meer hebt gesproken. Wandelen is hartstikke goed voor je gezondheid en het is ook nog eens eenvoudig om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Het is wel belangrijk om op een rustige plek te gaan wandelen, dus vermijd winkelstraten en drukke parken.

Tennis
Huur een tennisbaan in de buitenlucht! Tennis is een leuke sport voor alle leeftijden. Het is ook leuk om te doen als je nog geen pro bent. Met tennis train je ook nog eens je hele lichaam, dus voordat je het weet ben je weer topfit.

Badminton
Badminton is een sport die normaal gesproken binnen wordt gespeeld. Maar als het niet te hard waait, kun je ook prima buiten badmintonnen. Span een net in je tuin en speel een potje. Of ga naar een rustige plek in de openbare ruimte en sla daar lekker over. Badminton zorgt er ook nog eens voor dat je behendiger wordt en dat je meer uithoudingsvermogen krijgt.

Bootcamp
Misschien heb je de bootcampgroepen al wel weer gespot. Het zal niet lang meer duren voordat je deze groepjes weer in de parken ziet bewegen. Voor de coronacrisis waren deze groepen al erg populair en die populariteit zal nu alleen maar toenemen. Sluit aan bij een bestaande groep of start met een paar vrienden zelf een groepje op. Zorg er wel voor dat je altijd anderhalve meter afstand houdt van elkaar.

Online training
De fitnessscholen blijven nog even dicht. Dat betekent niet dat je stil hoeft te zitten. Een aantal fitnessclubs biedt een deel van de activiteiten buiten aan. Daarnaast kun je ook nog steeds deelnemen aan gratis online trainingen die worden aangeboden door Osse fitnessaanbieders. Met deze lessen blijf je fit. Het voordeel van deze lessen is dat je ze in je eigen huis kunt uitvoeren. Wil je toch liever samen buiten sporten? Verplaats je laptop of tablet dan naar buiten en doe samen mee. Klik hier om het complete aanbod te bekijken!