SEC als Sportnetwerk: Schooljaar 2021 – 2022

Ook in het schooljaar 2021 – 2022 zijn we weer op verschillende plekken te vinden.

Binnen het basisonderwijs zijn we dit schooljaar met 18 combinatiefunctionarissen op maar liefst 27 scholen actief. Naast het bewegingsonderwijs stimuleren we kinderen om te bewegen in de pauze, na school en ook zeker in de klas. Ook zijn onze combinatiefunctionarissen betrokken bij verschillende BSO’s van AVEM waar bewegen steeds belangrijker wordt.

Daarnaast zijn we actief bij verschillende verenigingen. Bij MHC Oss, s.v. O.S.S.’20, RKSV Margriet en Berghem Sport verzorgen we de trainersbegeleiding. Trainersbegeleiding is noodzakelijk om het opleidingsprogramma van de vereniging sterker te maken. Hiermee kan de gevraagde ondersteuning worden geleverd en krijgen de sporters beter verzorgde lessen.

Ook gaan we dit seizoen het aangepaste sportaanbod op Sportpark de Rusheuvel verder versterken. Zo kunnen mensen met een beperking kiezen uit een uitgebreid aanbod aangepaste sporten. Dit doen we samen met Bijzonder Aktief, KV DOT, MHC Oss, Tafeltennisvereniging OTTC, s.v. O.S.S.’20, TurnOss en TOGO.

In de programma’s Sportmaat en Sportieve dagbesteding gaan o.a. deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt van partner gemeente Oss en deelnemers van partner GGZ Oost Brabant letterlijk en figuurlijk stappen zetten. Bewegen wordt als middel ingezet om persoonlijke doelen te behalen en om deelnemers te activeren en te laten participeren.

Dit jaar dagen we ook de leerlingen van Het Hooghuis op diverse manieren uit om meer in beweging te komen. Op alle zeven locaties wordt door het SEC een naschools sportaanbod georganiseerd waarbij leerlingen na schooltijd gratis kennismakinglessen kunnen volgen bij diverse beweegaanbieders. Leerlingen van locatie Singel starten dit jaar met een nieuw sport oriëntatieprogramma. Onder leiding van het SEC maken de leerlingen in blokken van 2 x 6 weken kennis met het lokale sportaanbod met als doel een drempelverlagende werking.